Pagina's

Pagina's

dinsdag 30 november 2010

In de ban van de sneeuw

De winter is Jorg's favoriete jaargetijde.

Toen 1,5 week geleden de eerste berichten over sneeuw de ether in werden gezonden werd hij helemaal hyper. Sindsdien houdt hij het weerbericht nauwlettend in de gaten, kijkt hij regelmatig op pagina 703 en 704 van teletekst en checkt hij iedere paar uur Buienrader.nl.


Even leek het alsof de sneeuwwolken weer aan ons dorp voorbij zouden gaan, maar gisteren aan het eind van de middag was het dan eindelijk zover....


Sneeuw!Geen exorbitante hoeveelheden, maar genoeg voor veel pret voor een jongen van 11. Vanochtend was hij al heel vroeg op en om 8.00 uur (veel te vroeg) zat hij helemaal klaar om naar school te gaan.


Zojuist zag ik pas dat hij één van zijn favoriete knuffels (een ijsbeer die normaal gesproken hele dagen in zijn bed doorbrengt) beneden voor het raam heeft geinstalleerd om de sneeuwval in de gaten te houden.Is dat niet schattig?


Geïnspireerd door de sneeuwval heb ik een kaartje gemaakt voor iemand die morgen eindelijk de sleutel van haar nieuwe huisje krijgt.


Zometeen mijn snowboots maar eens opzoeken om hem naar de brievenbus te brengen.


Leuk dat je weer langskwam. Fijne dag en geniet van al het moois buiten!

zondag 28 november 2010

Feestslinger

Vandaag vierden we Ivy's 15e verjaardag.

Vrijdagavond heb ik nog snel een slinger á la Elly in elkaar geflanst.


Ik heb er wel een eigen draai aangeven en heb geen touw, kant en lint gebruikt, maar alleen dingen die ik al in huis had, waaronder taartrondjes. Superleuk om te doen.

Elly bedankt voor het idee!

Zo, het bezoek is de deur uit en nu heb heb ik 5 avonden achter elkaar helemaal geen afspraken staan. En dat wil ik graag zo houden. Buiten blijft het koud, binnen is het warm; ideale scrapomstandigheden zou ik zo zeggen!

vrijdag 26 november 2010

Kaartjes

Niets meer gescrapt deze week, maarrr.....


ik vond nog een tweetal kaartjes op mijn pc die ik nog niet heb laten zien.


Leuk dat je langs kwam en fijn weekend!

woensdag 24 november 2010

Ons Vadder

Nee, geen spelfout, het staat er echt "ons vadder".


Alhoewel wij ons best doen om thuis Algemeen Beschaafd Nederlands te praten, sluipt het Brabants dialect er bij de kinderen toch in.Zo vinden ze het altijd erg grappig om Oma B. "hè vadder" tegen opa te horen zeggen.


Papa is tegenwoordig dan ook "vadder" geworden.


maandag 22 november 2010

Vliegeren

Een drukke week.

Niets zo fijn om dan een uitlaatklep als scrappen te hebben. De boel de boel laten en gewoon even creatief bezig zijn. Daarna kan ik er weer helemaal tegenaan.


En al vind ik cadeautjes en kaartjes maken erg leuk, er gaat wat mij betreft toch niets boven een A4-tje scrappen. Clean & simpel.


Dát vind ik het allerleukste!

zondag 21 november 2010

Schitterende Feestdagen

Een dagje later dan gepland ben ik dan hier met mijn laatste Alternatieve Kerstwens.


Ik had beloofd om hem gisteren te plaatsen, maaruh.....


ik zou nu kunnen zeggen dat er iets tussen kwam...


dat ik onverwachts naar dit bekende Pietje moest gaan kijken...en dat ik hierdoor laat terug kwam en dat het toen al donker werd en dat ik daarom geen foto van mijn laatste projectje meer kon maken....


Klinkt best plausibel toch?


Klopt ook hoor! Ivy mocht onverwacht de Sint gaan helpen (een lang gekoesterde wens) en toen ik terug kwam werd het al aardig donker. Maar ik had best nog wel een foto van een projectje kunnen maken.....


ware het niet dat er geen projectje was......


ik had namelijk helemaal géén inspiratie.......
Ik had graag afgesloten met een laatste knaller, maar helaas. Dit is wat ik er gisterenavond nog met heel veel moeite heb weten uit te persen.
Een envelop met daarin een groot ticket voor Schitterende Feestdagen.Inclusief een vijftal sterretjes.Ondanks dat ik zelf niet tevreden over de afwerking ben, hoop ik dat ik jullie toch weer op een ideetje heb weten te brengen.

Leuk dat je langs kwam. Het aantal volgers en bezoekers gaat steeds verder omhoog en dat geeft me zo'n blijk van waardering. Bedankt daarvoor!


vrijdag 19 november 2010

Een bruisend nieuwjaar

Alweer de één-na-laatste dag in de Week van de Alternatieve Kerstwens.

Vandaag een minitasje met daarin 2 mini bruisballetjes voor in bad.Je zou de bruisballetjes ook in een doorzichtige, plastic kerstbal met een leuk label kunnen doen.

Of je zou het label aan een (mini)flesje champagne kunnen hangen. Erg leuk om mee te nemen als je ergens voor het kerstdiner bent uitgenodigd.


Je ziet dat je de ronde stempels ook niet altijd in combinatie met een ronde pons hoeft te gebruiken. Hier heb ik hem in Word verkleind en gewoon op een restje kraft geprint, waarna ik er een labeltje van gesneden hebt.

Mogelijkheden genoeg!

Morgen de laatste dag. Gelukkig maar, want mijn inspiratie raakt op. (-;

donderdag 18 november 2010

Kerstknuffels

Dag 5 in de Week van de Alternatieve Kerstwens.

Een klein kerstbeertje (van de Blokker).


De stempel in Word een stuk verkleind en geprint. Een ster met de Cricut uitgesneden. Sterren-eyeletje erdoor. Touwtje, mini-veiligheidspeldje en zilveren belletje eraan....

Het stempeltje is te koop in mijn webwinkeltje


en klaar is Margriet!

Jorg is gelukkig weer aan de beterende hand. Ik hoop dat hij morgen weer naar school kan, dan kan ik mooi aan de laatste 2 alternatieve kerstwensjes werken. (-;

Tot morgen!

woensdag 17 november 2010

Een Off Day of een Day Off?

Je mag kiezen...

Ik heb in ieder geval een snipperdag genomen in de Week van de Alternatieve Kerstwens.

Jorg is al 3 dagen ziek thuis en hierdoor loopt mijn hele alternatieve-kerstwensen-schema in de war. Vandaag daarom geen kerstwens, want deze huismanager moet prioriteiten stellen.

Maar ik kan wel een kaartje laten zien dat ik pas geleden gemaakt heb.Met een heeeeele oude papierlijn. Dat voelt zooooo goed hè!

Leuk dat je langskwam. Morgen hoop ik terug te zijn met dag 5 van de Week van de Alternatieve Kerstwens..

dinsdag 16 november 2010

Een tof nieuwjaar

Dag 4 in de Week van de Alternatieve Kerstwens.


Gossie, we zitten alweer over de helft..... de weken vliegen echt voorbij!


Vandaag een kerstwens met chocotoffs.Vergeet niet om bij elk zakje dat je maakt, er eentje te proeven om te kijken of ze nog wel goed zijn.
Want stel je voor dat de ontvanger er ziek van zou worden. Dat is natuurlijk het laatste dat je wilt?


Alleen door er regelmatig één te proeven zul je het risico van ziekte tot een minimum weten te beperken.


Ik weet het, het is vervelend, maar het hoort erbij.


zondag 14 november 2010

Een cool nieuwjaar

Dag 3 in de Week van de Alternatieve Kerstwens.

Een cool nieuwjaar!

De stempel is verkrijgbaar in mijn webwinkeltje

Een tasje gevuld met frisse (verkoudheids)snoepjes.Komen als de R in de maand is altijd wel van pas.


{helaas}


Een Knallend Nieuwjaar

Dag 2 in de Week van de Alternatieve Kerstwens.


Een knallend nieuwjaar!Een doosje gevuld met knalerwten. (In december volop verkrijgbaar bij Tuincentrum, Action en Speelgoedwinkel. Soms los, maar vaak ook in een kindervuurwerkpakket.)Erg leuk om te geven aan iemand met jonge kinderen.


Succes verzekerd!

(Het stempeltje is verkrijgbaar in mijn webwinkeltje)

zaterdag 13 november 2010

Kerst/Nieuwjaars wensen + digi stempels

Als ik in december bij familie of vrienden op bezoek ga (en dat gebeurt nogal eens met al die verjaardagen), vind ik het altijd leuk om een zelfgemaakte kerstwens mee te nemen in de vorm van een klein cadeautje.

Elk jaar probeer ik weer iets origineels te verzinnen. Om een extra leuk effect te krijgen gebruik ik graag een leuke woordspeling.


Maar elk jaar wordt het moeilijker om iets origineels te bedenken.


Eerlijk gezegd heb ik 'spektaculair' jaren geleden ook al eens gebruikt, maar ik gok erop dat de mensen dit niet meer weten.


Toen verstuurde ik een snoepzak met kerstspekjes (als je er een platte zak van maakt gaat dat zelf over de post), maar dit jaar wordt het dus een tasje met marsmellows.

En om jullie op nog meer ideeën te brengen ga ik komende week elke dag een kerst-cadeau-wensje laten zien. Natuurlijk maak ik daarbij gebruik van een zelf ontworpen digi stempel. (-;


Vind je het ook leuk om zoiets te maken dan zou je gebruik kunnen maken van mijn nieuwste serie digi stempels.


Deze 12 stempels zijn te koop in mijn webwinkeltje voor een bedrag van € 2,25.


En ook deze nieuwe Kerst- en Nieuwjaars tickets zijn te koop in mijn webwinkeltje.

De prijs voor deze 6 tickets is € 1. Een workshopje voor het maken van tickets kun je hier vinden.


Gezellig dat je mijn blog bezocht en een fijne zondag toegewenst. Het beloofd scrapweer te worden! (-;


vrijdag 12 november 2010

Sumbawa Liaan

Een Sumbawablief??


Ja, een Sumbawa Liaan. Nooit van gehoord?Ik tot enkele weken geleden ook niet, maar ik heb hem sinds kort toch echt aan mijn plafond hangen!


Boven de eetkamertafel met allerlei leuke, lieve dingetjes eraan.


En ik ben er zooooooo blij mee!!Eerst waren er 3 hanglampjes met melkwit glazen kapjes. Totdat my-dear-husband bij het verwisselen van een lamp één zo'n glazen kapje liet vallen, toen waren het er nog maar twee...


GR#$!*>/#MPFNergens meer bij te krijgen natuurlijk.In het kader van "Geef hanglampen een tweede ronde, weggooien is zonde", heb ik maar een Sumbawa Liaan gekocht.Logisch toch?Heb er 2 gaten in geboord, waar ik de snoeren van de lamp doorheen heb getrokken. De glazen kapjes heb ik voorlopig vervangen door 2 oraganza zakjes. T.z.t. wil ik er 2 glazen windlichtjes onderhangen, maar moet nog even tegen het juise modelletje aanlopen.Komt goed.Met kerst komen er natuurlijk kerstversieringen aan te hangen. En met pasen, paaseitjes. En met de carnaval serpentines. En in het voorjaar pipetjes met verse bloemetjes....


En dennenappels in de herfst. En met verjaardagen ballonnen. En in de zomer vrolijke lampionnetjes.....En als we chinees eten zou ik er zomaar Chineese lampionnen aan kunnen hangen.....{Als ik dat zou willen}Mogelijkheden te over dus.En zo ziet hij er in het donker uit.


Ben er zoooooo blij mee!!Of had ik dat al gezegd?