Pagina's

woensdag 24 november 2010

Ons Vadder

Nee, geen spelfout, het staat er echt "ons vadder".


Alhoewel wij ons best doen om thuis Algemeen Beschaafd Nederlands te praten, sluipt het Brabants dialect er bij de kinderen toch in.Zo vinden ze het altijd erg grappig om Oma B. "hè vadder" tegen opa te horen zeggen.


Papa is tegenwoordig dan ook "vadder" geworden.


7 opmerkingen:

Marie-claire zei

Hier word ook regelmatig om oma's dialect gelachen, mooi!

Groetjes Marie-Claire

Johanna zei

Hihi leuk verhaal bij deze mooie "cleane" LO!

Mariska zei

Hey hoi,

Ziet er weer leuk uit.
Ik zag dat je had gereageerd op mijn 'strenge' regel voor mezelf dat ik zo'n pons niet ging aanschaffen...ik weet dat het heel handig is en dat ik hem nog vaak zal gebruiken maar het kost snel weer meer dan tien euro en dat zit er bij ons helaas niet in omdat zo maar uit te geven....wilde ook heel graag een ronde pons met kleine karteltjes of zo'n leuke pons waar je postzegels mee kunt maken..maar ja ik ben gelukkig en heb twee schatten van mijn meiden en als ik hen alles kan geven wat ze nodig hebben ben ik tevreden en blijf ik nog wel even dromen!!

Gemma zei

Hi hi, ik ben zelf ook een Brabantse (woon al 20 jaar in het westen) maar het blijft altijd ons pap en ons mam! En de zachte G raak ik gelukkig ook niet kwijt! Mooie LO, houdoe, Gemma

BepvS zei

Wauwwww geweldig ....
Gr, Bep

Riet zei

Wat een mooie layout Margriet.
Hier is het zelfde hoor,de kinderen praten ook aremuu,s

Liefs Riet.

Monique zei

Erg leuk je LO en het verhaal! Ik herken wel wat van mijn opa en oma, die kwamen ook uit Brabant, ik vond het altijd wel een lief taaltje!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...