Pagina's

woensdag 9 februari 2011

Kaartje met bijsmaak

Zoals de meesten van jullie inmiddels wel begrepen hebben zijn de mannen in ons gezin nogal voetbal-minded.

Alles wat maar met voetbal te maken heeft wordt door de mannen in Huize B. bekeken, gespaard, gelezen, nogmaals bekeken, besproken, geanalyseerd en nog een keer bekeken, want hee, je zou zomaar iets gemist kunnen hebben.....!

Jorg verdedigt op zaterdag het doel van de D5. Jammergenoeg heeft hij zijn lengte niet mee (is zelfs de kleinste van het elftal). Het valt dan ook niet altijd mee om dat grote doel te verdedigen. Maar om hem wat meer zelfvertrouwen te geven hebben ze hem aanvoerder gemaakt.

{Wij denken echter dat ze hem die grote oranje band om hebben gegeven omdat ze hem anders niet zien staan, maar dat terzijde.}Moet hij een wedstrijd in De Grote Stad spelen, dan is dat vaak tegen jongens als Ali, Ibrahim of Mustafa; die hebben zo'n beetje hetzelfde postuur als dat van onze kleine grote man.

Ga je richting De Kempen dan krijg te maken met tegenstanders van een ander kaliber. Dat begint al in het dorp hier 5 km verderop, maar hoe verder je De Kempen ingaat hoe groter je tegenstander wordt. Ik weet niet wat dat is op die dorpen....


Ik heb sterk het vermoeden dat moeder de vrouw daar elke avond een scheut Pokon door de soep doet.


De 11- en 12-jarige Teunen, Toonen en Augusten die daar met opgestroopte mouwen voetballen zijn 3 koppen groter, hebben minimaal maat 42 van schoenen en blozende rode appelwangen.

Zo ook in het dorp hier 5 km verder op. Sinds eeuwen bestaat er een strijd tussen ons cluppie en de hunne. Als het tot een derby komt beschuldigt men elkaar er steevast van dat

  1. de scheidsrechter een thuisfluiter was
  2. hij te lang door liet spelen
  3. er geen gras op het veld stond
  4. er spelers uit een hoger elftal stonden opgesteld
  5. die ene speler echt geen buitenspel stond
  6. die andere speler ook niet
  7. het doelpunt onterecht was afgekeurd

Maar weet je, bij Die Anderen is dat ook altijd zo!! (-;


Enniewee, om een lang verhaal kort te maken. Morgen is het zoontje van vrienden van ons jarig en hij voetbalt bij....

Juist ja, Die Andere Club. Heb toch even 3 x moeten slikken toen ik het kaartje voor hem aan het maken was.


(Project 17-50)


Maar ja, het joch kan er natuurlijk ook niets aan doen dat hij 5 km te ver geboren is.
12 opmerkingen:

Marina zei

Heel herkenbaar verhaal, mijn zoon speelt ook voetbal, ja geel met blauw ;0). En als het een troost mag wezen, hij is ook niet zo groot.
( Belgen zijn gemiddeld iets kleiner dan jullie). In mei spelen we een tornooi in Den Helder, wie weet komen we elkaar nog eens tegen. Je zoon ziet er duper uit met zijn kapiteinsband!

Mignonnn zei

wat verbaas ik toch elke keer weer hoe geweldig leuk en grappig jou verhalen zijn. Ik kan me ook helemaal indenken omdat mijn vriend + schoon fam. voor ajax zijn... en op de bank altijd heerlijk aan het schreeuwen zijn als ajax feyenoord dan aan het spelen is. Met inderdaad.. buitenspel.. thuisfluiter en al die punten klinken erg bekend. Maar je verhalen zijn echt altijd er leuk om te lezen. ook mijn vriend moest er om lachen.

Groetjes
Mignon

Unknown zei

Wat een grappig verhaal.
Leuk kaartje en ja ook voor hier in de verkeerde kleur.
Maar wie weet trekt hij ooit nog eens bij.
Groetjes Brigitte

Maartje zei

O jee er staat me nog wat te wachten denk ik met mijn twee kleine mannetjes en een papa die helemaal weg is van voetbal. Ben nu wel heel erg benieuwd welke club het is, haha. Ik kom uit de Kempen, hihi. (maar mijn jongens zijn nu ook nog niet lang!)

Theetante San zei

Wat een geweldig verhaal! Jij kan echt geweldig schrijven...echt een genot om het te lezen. Je kaartje lijkt me erg geslaagd!

Groetjes San

Theetante San zei

Nou vergeet ik het nog... Spaart jou zoon misschien ook voetbalplaatjes? Ik heb er van c1000 liggen en een paar van AH. Kan je er wat mee?
Ik hoor het wel.

Groetjes San

Ineke zei

Wat een ontzettend leuk verhaal.
Mijn zonen zijn allebei al " groot" maar het komt mij allemaal zo bekend voor.
En dat kaartje is ondanks de kleur super.
Groetjes Ineke

Klaske zei

wat een leuk verhaal... herkenbaar, haha. Superkaartje!

ter info: ook hier zijn wij geel-blauw-minded (SC Cambuur Leeuwarden). als het aan vriendlief lag, dan werd het huis zelfs geel-blauw geverfd. enneh, dat van een paar kilometer verderop kennen wij dan ook weer... die prof-voetbalclub met die pompebleden, tsja die plaatsnaam wordt niet uitgesproken, dat is DKV (dertig kilometer verderop)

Theetante San zei

Hoi Margriet,

Als je me even je adres stuurt: naar madebysan@live.nl. Dan stuur ik je de voetbalplaatjes op.

Groetjes San

Klaske zei

leuk he zo'n action... jammer dat je het hart bent misgelopen... is zooo gaaf!

En ter verduidelijking:
de meeste Cambuurfans willen de naam/ plaats van die pompebledenclub niet uitspreken (ligt een beetje gevoelig, net zoals Ajax vs Feijenoord, 020 vs 010 enzo), dus zeggen ze geen Heerenveen, maar DKV - dertig kilometer verderop, aangezien Heerenveen 30 km verderop ligt ten opzichte van Cambuur Leeuwarden... Gekke lui, die supporters, haha

Ben wel benieuwd wat het vriendje van de kaart vindt! Vind het idee wel errug leuk!

De Leukste Luiertaarten zei

herkenbaar :D ik heb meisjesvoetbal gedaan en ondanks dat ik toch een van de flinkere en oudste (wellicht relativeert dat wat :)) was van het elftal (toen nog van 10-18 jaar!), was ik vergeleken bij de dorpse "meisjes" echt mini. Jeetje wat een beren waren dat!
Snap Jorg dus helemaal. Maar knap dat ie blijft volhouden, want stiekem zou je het liefst een stapje opzij doen als zo'n briesende stier richting doel komt lopen...
En het kaartje is ondanks de kleuren erg leuk ;)

groetjes Angela

Liesbeth zei

Margriet...
Ik kwam op je blog omdat ik op je gatenkaas afbeelding klikte op google :-) Niet de gebruikelijke weg I suppose. Een beetje scrollen en een half uur later zit ik met een glimlach tot achter mijn oren nog steeds te lezen!
Veel beterschap aan je dochter, dat alleszins, het is een pijnlijk verhaal... Maar wat een schrijftalent!
Ik ben een simpel vlaminkske, zonder regering, ergens woonachtig in het midden van ons trieste land, maar ik ga jouw blog ZOOOO volgen!
Plies doe zo verder!

Complementjes,
Liesbeth

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...