Pagina's

zaterdag 28 mei 2011

De perfecte scrapster

Elke zondag ga ik naar bed met hetzelfde voornemen: komende week gaat het gebeuren....;Ik ga mijn bureau opruimen, zodat ik een mooie, overzichtelijke werkplek heb. Ik ga mijn papier sorteren op merk, zodat ik nooit meer hoef te zoeken. Ik ga mijn laatjes uitmesten en netjes ordenen. Mijn lintjes draai ik om een-op-maat-gemaakt- kartonnetje en sorteer ik op kleur, net als mijn alfabetten, bloemetjes, brads, eyelets, knoopjes en andere embellishements. Alles wat ik niet meer gebruik bied ik te koop aan op internet.Alle rondslingerende papiertjes met ideeën voor journaling, titels, digi-stempels, schetsen en andere scrapprojecten plak of schrijf ik netjes in één schriftje, dat-ik-waarschijnlijk-niet-nodig-heb, maar in een zeldzaam geval van inspiratiegebrek altijd binnen handbereik ligt.
Dan zoek ik alle losliggende layouts bij elkaar en berg ze in chronologische volgorde op in de diverse albums. Vervolgens verzamel ik alle foto's die ik in huis kan vinden en berg ze ook in tijdrekenkundige volgorde op in aparte mapjes. Uiteraard voorzie ik deze mapjes van datum en noteer ik er netjes het wie-wat-waar-wanneer-en-waarom bij.

Daarna maak ik een keuze tussen de foto's die ik wil scrappen en die ik 'gewoon' in een album wil plakken. Het laatste ga ik dan ook meteen doen. Natuurlijk schrijf ik bij elke foto wanneer die genomen is en waarom. Vervolgens orden ik de foto's op mijn pc, maak er keurig zo als het hoort een bek-up van en stuur degene die ik wil scrappen linearecta door naar de afdrukcentrale.


Tot dusver loopt alles gesmeerd.


Nu alles is opgeruimd en gesorteerd ga ik vol inspiratie verder met de afdeling Onafgemaakte Projecten. Als eerste ga ik aan de slag met mijn December-Daily, daarna komt het Herfst Boekje aan de beurt, vervolgens het Frankrijk 2010 album en last but not least het mini Zomer Albumpje van een paar posten geleden.

Tussen het scrappen door organiseer ik een weggeefje op mijn blog omdat ik de mijlpaal van 100.000 bezoekers immers al lang geleden heb bereikt. Natuurlijk plaats ik elke dag van de week een geanimeerd berichtje op mijn blog, compleet met prachtig belichte foto's. Ook ga ik een bezoekje terugbrengen aan al mijn trouwe blogbezoekers en laat een originele boodschap achter bij hun laatste blogpost.

Dan ga ik uitzoeken hoe het video-bewerkings-programma op mijn pc werkt, en ga ik een eerste video-tutorial op mijn blog plaatsen. Ook ga ik de ideetjes die ik nog heb liggen voor nieuwe digi-stempels eindelijk uitwerken. Mijn webwinkeltje wordt opgeschoond en er komen weer nieuwe stempels in de schappen.

Uiteraard doe ik ook mee met alle leuke challenges die er op het Wereld Wijde Web te vinden zijn en die voorheen op de één of andere manier altijd op mijn to-do lijstje blijven staan. Hah, maar nu is die tijd voorbij! Verder ga ik meedoen aan alle designteam calls. Ja, ook die mijn buurvrouw me elke keer trouw toemailt.
Ik maak een voorraad kaarten; minimaal één voor elke gelegenheid, zodat ik nooit meer om 17.45 uur naar de winkel hoef te racen om een kaart te kopen. En alsof dit alles nog niet genoeg is ga ik vol goede moed beginnen aan de stapel foto's die nog gescrapt moeten worden. Nu dat alle materialen netjes gesorteerd zijn en ik deze met mijn ogen dicht kan vinden, is dit een pies of keek.


Toch mensen?

Een prima plan-van-aanpak dacht ik zo.

Nu, hoe is de stand van zaken voor deze week??

Om te beginnen heb ik een kaartje gemaakt.....


En daar is het bij gebleven......[HELE DIEPE ZUCHT]Uiteindelijk zijn we dus wéér een week verder en moet ik wederom bitter constateren dat ik er voor de zoveelste keer een potje van gemaakt heb. Dat ik geen Perfecte Scrapster ben, er in de verste verte niet op lijk en het ook nooit zal worden...Kiep on drieming Margriet!26 opmerkingen:

Dakini zei

hahahaha wat een geweldig bericht! Helemaal niet herkenbaar. Maar troost je iedere week kun je weer opnieuw beginnen, met dit goede voornemen.

Annemiek zei

Nou ik kan je vertellen dat het voor mij zeer herkenbaar is!

Cornelie zei

HihiHiHaHaha!!! en toch lekker een kaartje gemaakt! Nou en is het dáár niet allemaal om te doen.....?
Neemt niet weg dat het een stuk lekkerder werkt als het een béétje opgeruimd is!oeps... Ik vind het af en toe zelfs heerlijk,ook om alles weer eens in je handen te krijgen en floep de ideeën (nog meer) borrelen omhoog en maak je zomaar weer met andere materialen, spulletjes de leukste dingen...maar ik weet het, het blijft lastig! Succes!
Groetjes Cornelie

Klaske zei

haha, geweldig... aan de ene kant herkenbaar, maar ik word gedwongen om elke keer op te ruimen (ons huis staat in de verkoop, moet dus elke dag rekening houden met potentiële bezoekers)... maar ik zal ook steeds zoveel doen, zoveel afmaken, zoveel sites bezoeken en puntje bij paaltje komt er niet zoveel van...

Niet getreurd. Het jaar is nog lang... Volgende week een nieuwe kans ;-)

Anoniem zei

IK denk dat ik maar een link naar jouw logje plaats inplaas van zelf een logje te schrijven. Behalve die lieve buurvrouw (doe mij er ook zo één!) en het scrapwinkeltje zou uik alles 1:1 ook zo kunnen schrijven!

Judith zei

pfieuw, wat een opluchting om te horen dat het er bij anderen net zo is (dacht ik toch de enige te zijn...)

marsha. zei

Mwah en een dikke knuffel. Ben blij dat jij ook niet perfect bent ;-). Al vind ik dat kaartje er wel weer tip top uitzien!

Anoniem zei

Geweldig Margriet !! Ooit aan een carriere als schrijfster gedacht :-) Toevallig heb ik vanmorgen ook mijn scrapkast (een beetje) opgeruimd, maar ik weet dat het over twee weken weer net zo'n puinhoop is, als het was. Ach...wat maakt het uit ! :-)
Succes met al je projectjes !
Erg mooi kaartje trouwens !
Groetjes Berdien

Margot zei

hahaha, wat een geweldig verhaal en zo herkenbaar! leuk kaartje! :)

Natasja zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Natasja zei

Ik ben blij te lezen (helaas voor jou :)) dat ik echt niet de enige ben die deze voornemens ook altijd heeft.
Maar je hebt er wel weer een kaartje bij gemaakt !

Alle mooie dingen zei

wat een mooi kaartje heb je gemaakt ondanks die puinzooi... dus ik zeg ga gewoon maar door.. waarschijnlijk doe jij het beter op niet opgeruimde werkplek
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com/

Rianne zei

Mwhahahahahaha nou ik zeg; prachtig kaartje :-)

en voor de rest... Ach zou de perfecte scrapster bestaan denk je??

Oeneke zei

Ha, ha, ha, gelukkig heeft een week maar 7 dagen, volgende week weer opnieuw beginnen met dromen over opruimen??? Mooi kaartje trouwens

baasbraal zei

Nou gelukkig ben ik niet de enige die zichzelf verschrikkelijk herkent in dit verhaal..... Maar je moet maar zo denken: als je helemaal geen goede voornemens had gehad, had je dat kaartje ook niet gemaakt.

www.kaneeltje.web-log.nl zei

Wat een leuke blog en joh,jij hebt tenminste nog een kaart gemaakt. Ik staar al 2 weken naar mijn leuke papier maar kom er niet veel verder mee. Blijf eraan denken en iedere keer een klein stapje doen dan komt er vast ooit verandering in je scrapspullenverzameling (tenminste als ik me ergens lang genoeg aan erger pak ik het op een dag beet en rust niet voor ik iets gedaan heb).SUCCES !!!!

Caroline zei

Ha, ha, ha, ha, ha en nog meer ha, ha, ha !!!!!! Zo leuk, nou, vandaag is je blogbericht zeer geanimeerd ;-)
Ik pak steeds een nieuwe doos/mand/bak en gooi daar alle loslopende dingen in, dat ruim ik later wel op waar het hoort, ik durf niet te zeggen hoeveel van die manden/dozen/bakken ik inmiddels heb. En mijn mega lintjesbak is heerlijk om in te rommelen, alle lintjes gewoon door elkaar, 1 grote kluwen, niks op kaartjes en op kleur, werkt prima. En wat het leuke is van mijn geweldige opbergsysteem, je vind nog eens wat waarvan je niet wist dat je het had. Sterkte met je zondagwensen, ik ga zo plat en droom over ... voortaan ga ik op zondag wel vroeg naar bed, volgende week win ik echt de lotto, als ik mijn bureau elke dag opruim erger ik me nooit aan de rommel die erop ligt, niks meer op de stoelen leggen naast mijn bureau zodat mijn visite niet eerst een stapel papier weg moet halen voor ze willen gaan zitten.

Unknown zei

Moet wel om je berichtje lachen.
Volgens mij is dit precies wat een ieder denkt.
Had een dag maar meer dan 24 uur. Of kon je uitrusten in 1 uurtje. Dan konden we alles doen wat we zouden willen. Helaas het is niet zo.

Leuke kaart heb je gemaakt.
Groetjes Brigitte

Wilma zei

LOL

Facts and Fairytales zei

OOOH wat herkenbaar, maar jij hebt tenminste een scrapplek ik na 3 maanden geleden verhuisd te zijn nog steeds niet, weet niet eens waar het merendeel van mijn spul is hahahaha. Ik ga je maar volgen zodat ik kan zien hoe het gaat met je goede voornemens ;-)

groetjes
Brigitta

Splashes of Pink and Mint zei

Te opgeruimd is een doodsteek voor creativiteit! Tenminste, dat hou ik mezelf altijd voor...!
Vind het al heel wat dat je alvast 1 opdracht ten uitvoer heb gebracht: een keileuke kaart! De rest komt van de week wel (hahahahaha!!!!)
Groetjes Elly

Kirsten zei

Nee,.... dat herken ik dus HELEMAAAAAL niet!!!!!
groetjes Pinokkio hahaha.

anja curvers zei

SCHITTEREND Margriet wanneer ga je een boek schrijven johhh jij weet het altijd zo treffend te brengen zeg. Lach me werkleijk in een deuk maar voel me ook wel een beetje beschaamd want volgens mij heb je over mij geschreven. Misschien moeten we ons gewoon een keertje bij mekaar gooien en al deze dingen gezamelijk verwerken, idee?

Leuk kaartje trouwens.

Marieke zei

Ik heb deze droom alllaaaangg opgegeven! haha.

Maar ik zal dit berichtje eens aan manlief laten lezen. Je ziet het, het hoort gewoon bij scrappers! Kunnen we niks aan doen! Hoe graag we ook willen....

Marianne Schut zei

Wat een heerlijk verhaal weer en zo herkenbaar!!! Maar ehhhh..wat mij betreft ben je wel een perfecte scrapster hoor! En sorry dat ik het zeg hoor maar hoort dat volle bureau gewoon niet bij jou? Ik denk dat er anders nooit zoveel moois uit jouw handen zou komen! Of te wel, ga gewoon lekker door met Margriet zijn!! Dan ben je op je best! Liefs Marianne

Mac Linny zei

Oh, zóóóó herkenbaar. Ik heb mijn scraphoek dan eindelijk weer een beetje overzichtelijk gekregen en dan na een avondje kaarten maken is daar niets mee van te zien. Eén voordeel heb ik wel. Ik heb vier katten die op hun manier ook van scrappen houden. Dus wil ik de volgende ochtend geen kattenscrapprojectjes aantreffen dan moet ik zeker 's avonds alles goed opbergen. Doe ik dat niet dan kom ik regelmatig door het hele huis, bloemetjes, stempeltjes, potloden, strikjes, etc. tegen!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...