Pagina's

dinsdag 21 juni 2011

De laatste keer

Nog nooit heb ik zo opgezien tegen de laatste weken van het schooljaar.


Het afscheid van de lagere school, waar ik toch meer dan 11 jaar ben gekomen, is in zicht. Een jaar of 6 kwam ik er dagelijks om de kinderen weg te brengen en te halen. En daarnaast/daarna ook nog héél veel om te helpen.


Kortom een hele (leuke) periode uit mijn leven.


Vandaag kwam mijn jongste voor de aller-allerlaatstse keer tussen de middag thuis eten.


En natuurlijk moest er daarom iets lekkers op tafel.Ach, hij heeft er zelf eigenlijk helemaal geen moeite mee.Natuurlijk vindt hij het jammer dat zijn klas na al die jaren uit elkaar valt.Maar hij is ook blij dat hij van al die 'flauwe' regeltjes (zoals in de rij staan) af is.
Hij is toe aan nieuwe uitdagingen.Maar ik?


Ik heb er moeite mee!


Want ik weet uit ervaring hoe snel die kids op De Middelbare kunnen veranderen.....13 opmerkingen:

Cornelie zei

O, ik moet er nog helemáál niet aan denken!!!!! Dus is het bij jullie al vakantie?!?! Wij hebben nog even voor de boeg!
Moest wel lachen om je foto's, er stond nog net niet "Sponserd By", van Gils bij, haha!!
Op naar een nieuwe fase!
Groetjes Cornelie

WEERspiegeling zei

O Margriet, aan de ene kant best heel herkenbaar! Onze oudste zit ook in groep 8 (en hier zijn de vakanties veel later dit jaar, dus we mogen nog een weekje of 4) en gaat dus ook binnenkort haar lagereschooltijd afsluiten. Straks met de musical mag ze solo zingen (ik leg de zakdoeken vast maar klaar...). Zal best emotioneel zijn, maar ook wel weer spannend en leuk een nieuwe periode. En gelukkig zit onze jongste nog vier jaar op de basisschool. Anders dus, maar toch herkenbaar!
Ach, het hoort erbij; 't zou niet best zijn als ze maar op de basisschool bleven hangen :-)
Jouw zoon heeft in ieder geval een feestelijk laatste 'tussen-de-middag-thuis-eten' gehad, heerlijk die pannenkoeken.
groetjes, Anita

Yvonne zei

mmhh heb meteen trek in dit lekkers!

Monique zei

Ja meid, de tijd gaat door! Ik had vorig jaar al de laatste op de basisschool, en nu.... alweer een jaar voorbij, volgende jaar gaat de oudste alweer eindexamen doen!! Ik bedoel maar, het gaat allemaal zo snel!
Hou je taai, het komt allemaal goed!!

Denco zei

oo heel herkenbaar mijn jongste moet nog een weekje en dan laat hij de basisschool ook achter zich. Hij is er zelf wel aan toe nu moeders nog.

Brendaxx zei

Wat leuk dat je dit zo feestelijk afgesloten hebt! Ja de tijd vliegt voorbij met kids. Mijn oudste gaat volgend jaar al naar groep 7. Je knippert met je ogen en er is wéér een jaar voorbij. Jullie veel plezier en succes met de nieuwe fase ;)

Knutsel en Zo zei

Oh Margriet ik heb met je te doen.
Ik kan maar 1 ding zeggen, zet die laatste dag dat je hem van school gaat halen maar een hele grote zonnebril op. pssst ziet niemand dat je een traantje laat. Zo herkenbaar dit verhaal en ik voel weer de knoop in mijn maag als de dag van gisteren.En ik had ook nooit gedacht dat ik er zo'n moeite mee zou hebben.

Groetjes, Karin

anja curvers zei

Oohh Margriet voel zo met je mee ziet met tranen in m'n ogen. Heb er gelukkig nog eentje in groep 5 maar voor ik het weet is die ook zo ver. Tja dat loslaten he daar hebben alle moeders moeite mee.
Maar hij heeft lekker gesmuld en is er gewoon aan toe. Komt allemaal goed schatje......

Splashes of Pink and Mint zei

Phewww... ik "mag" gelukkig nog 2 jaar! Maar middelste gaat naar de middelbare en hij kan gewoon niet wachten! Hij denkt dat de wereld aan z'n voeten zal liggen en is helemaal toe aan het maken van nieuwe vrienden (én vriendinnetjes!).
Maar moeders is er helemaal nog niet aan toe...snik...
Wij hebben nog 4 weken school, dus nog even uitstel van executie!
Sterkte mams!
Groetjes Elly

hilde janbroers zei

Bij mij begint de reis net zo'n beetje....maar kan me voorstellen dat het raar voelt ;-)

Marie-claire zei

Pfffff, dat heb ik volgend jaar! moet er nog maar even niet aan denken............
Gaat Jorg ook nog op kamp?

Groetjes Marie-Claire

Chantal van de Kant zei

ach, en voor je het weet zit hij weer bij jou aan tafel hoor 's middags. Dan valt er weer een paar uur uit of zo. En dan komen ze zomaar binnen druppelen met de vraag "heb je iets lekkers mam?" en dan bedoelt hij niet een boterham hoor.
Maar inderdaad ze veranderen heel erg het eerste jaar. Gelukkig heb ik nog een kleintje die nu bijna klaar is met groep 4.

Annemieke zei

Wat een gave foto's zo! En best begrijpelijk dat hij er niet zo heel veel moeite mee heeft! Maarja, voor jou... Kan je niet afspreken met school dat je gewoon blijft helpen? En je kan tussendemiddag ook gewoon bij je zoon op school eten.. Maar of hij dat nou leuk vind?! hahah Heel veel succes!
Groetjes en een fijn weekend! Annemieke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...