Pagina's

zaterdag 11 juni 2011

Kliko-auto's en vuilnismannen...

Regelmatig bekruipt me het gevoel van spijt.


Spijt dat ik niet 15 jaar eerder ben begonnen met scrappen. Spijt dat ik geen foto's heb gemaakt van de alledaagse dingen toen de kinderen nog klein waren. Foto's van kleine teentjes, kleine handjes, favoriet speelgoed, meest geliefde kleding, gevonde schatten, vieze snoetjes, ziekenhuisopnames, eerste tandjes, lievelings eten en ga-zo-maar-door.


Maar helaas, daar is niets meer aan te doen. Gelukkig heb ik wel heel veel opgeschreven en ik ben er nog altijd van overtuigd dat het bij scrappen niet om de foto's gaat maar om de achterliggende verhalen. Want wat heb je aan foto's als er later niemand meer is die je kan vertellen wanneer en waarom ze genomen zijn? Toch zou het fijn zijn als je van elke op scrapgebied interessante gebeurtenis een foto hebt om het verhaal kracht bij zetten.


Zo ook voor bij het verhaal Jorg en zijn obsessie voor kliko's.....


Als peuter was Jorg gek op kliko's. Hij nam zelfs een miniatuurtje mee naar bed. En toen we op vakantie in Italië waren was hij erg onder de indruk van het feit dat ze daar rode kliko's hadden! Jeetje het was elke keer een feest als hij er zo een zag.


Al zolang als wij in dit huis wonen komt op donderdag ochtend om klokslag 07.45 uur de vuilniswagen langs. Toen Ivy nog aan de voorzijde en Jorg aan de achterzijde van ons huis sliep, riep Ivy haar broertje zodra ze de kliko-wagen hoorde. Hij klom dan snel uit zijn bedje en dribbelde, met een zware luier tot aan zijn knietjes, zo snel als zijn kleine beentjes hem dragen konden naar Ivy's kamer. Daar tilde zijn grote zus hem liefdevol op om samen naar de kliko-auto te kijken. Op een gegeven moment ontdekte de chauffeur van de kliko-auto de kleintjes voor het raam en vanaf dat moment zwaaide hij elke week naar ze. Dat was voor Jorg toch wel HET hoogtepunt van de donderdagochtend!
[Kijk en dan komen we nu bij het moment dat ik graag een romantische foto van de kinderen voor het raam met op de achtergrond de klikowagen, incl. zwaailicht en de chauffeur zou laten zien.]Maar helaas, die isturdusnie.
Nu zou ik theoretisch gezien best op donderdagochtend in mijn neegliezjeetje en m'n fototoestel voor het raam kunnen gaan staan lonken en wachten tot dat de chauffeur (voor de 40-ers onder ons: het type John de Wolf) naar me zwaait, maar of dat nu zo'n goed idee is betwijfel ik......Dussss....wat heb ik gedaan; ik heb de Playmobil van zolder gehaald en daar een foto en layout van gemaakt.Dat leek me namelijk beter voor m'n huwelijk.(-;Fijne Pinksterdagen!
22 opmerkingen:

Dakini zei

hahahaha wat een super verhaal! Geloof niet dat je mannetje zo eenkennig is. Maar voor het geval dat heb je het super opgelost. Een kei mooie lo!

Tamara zei

wat een super verhaal zeg en zo mooi geschreven. Ben blij dat ik wel een hoop foto's van zoonlief (11) heb a;lhoewel iker soms ook nog wel eens mis.
Groetjes Tamara

marsha. zei

Geweldig!!!

Brendaxx zei

Wat een geweldig verhaal zeg! Je kunt het erg leuk vertellen,want ik zag het al voor me;) Je lootje is super geworden!

Knutsel en Zo zei

Wat weet je het weer mooi te brengen.
Wat een goede oplossing om een foto van de Playmobil te maken.

Groetjes, Karin

Joyce Ebben zei

Hahaha! Nou deze begin-dertiger weet ook wel wie John de Wolf is hoor! ;-) Wat een leuk verhaal om te lezen, heel erg herkenbaar. Mijn jongere broertje was ook fan van de vuilniswagen. Jammer dat je nu foto’s mist, maar toen werd alles toch nog met een rolletje gefotografeerd? Zo ben ik als puber ook begonnen te fotograferen, en het was hartstikke duur om foto’s af te laten drukken. Dus ik heb dat soort leuke foto’s van mijn jeugd helaas ook niet, wat dat betreft heeft het digitale tijdperk wel een hoop veranderd!

Cornelie zei

Hihi, Had sommige van die foto's toch echt wel willen zien, John de Wolf, zeg nou zelf!
Zag het helemaal voor me!! Leuk bedacht het playmobil en ik vind je nieuwe blog LO ook helemaal leuk!!
Groetjes Cornelie

Annemieke zei

Wat een geweldig verhaal!!! Heerlijk hoe jij dat vertelt elke keer weer. Super LO!! Goed opgelost zo!
Groetjes, Annemieke

Conny zei

Wat herkenbaar, mijn jongste was al bijna 12 toen ik met scrappen begon dus ik mis die foto's ook. En nu vinden ze het stom om op de foto te gaan :-( Maar je oplossing is zeer creatief, je doet je blognaam weer eer aan! Groetjes, Conny

Unknown zei

Haha grappig verhaal.
Heel slim opgelost zo en id beter voor je huwelijk.

Groetjes en een fijn weekend nog.
Brigitte

Anoniem zei

Prachtige layout Margriet. Je hebt het super opgelost, maar toch heb je me wel erg nieuwsgierig gemaakt naar die 'John de Wolf'-vuilnisman. Kunnen we hier binnenkort ook een lootje van verwachten ??:-)
Groetjes Berdien

miriam zei

wat een leuk verhaal achter de lo
Mooie lo

gr miriam

Splashes of Pink and Mint zei

Woehahahaha!!! wat ben je toch een gek mens! Ik zie je al staan in je negliezjeetje!Maarre... zeer creatieve oplossing van het probleem! Hij is echt weer geweldig leuk!
Groetjes Elly

Johanna zei

Wat een heerlijk verhaal :) en het verhaal maakt de LO nog leuker :D

anja curvers zei

Oohhh zo lachen Margriet om je verhaal weer meid wat kun je het toch steed ssmeuuig brengen en heel erg leuk die layout. En net als jij baal ik vreselijk dat ik het scrappen niet eerder heb ontdekt want al die lueke foto's tja die kunnen niet meer gemaakt worden. Neemt niet weg dat ik nog dozen foto's heb liggen om te scrappen hoor.

Maaike zei

Geweldig!!!

Miranda zei

Wat een goede oplossing! Zo heb je toch je foto bij het verhaal. Erg leuk!

Wendy Schoonhoven zei

Geweldig dat verhaal, ik zie je al staan haha...Wat schrijf jij leuk en je layout is super, leuk opgelost zo toch?

Ellen de Boer zei

Ow wat een geweldig verhaal!!! Inderdaad jammer dat er geen foto van is, maar prima opgelost zo en met het verhaal erbij kan je het helemaal voor je zien...Vraag is natuurlijk, is hij nog steeds gek op kliko's???

Groet Ellen

Yvonne zei

hi hi wat een verhaal weer!
playmobiel is een leuke oplossing maar stiekum mis ik toch die john de wolf foto met de kids :)

Sandra zei

Hele mooi lo en wat gaaf dat je de playmobile hebt gebruikt om toch een foto bij je verhaal te hebben. COmplimenten hoor!

Claudia Winterink zei

Wat leuk zeg! Mijn zoon van 4 is ook al ruim 2 jaar bezig met zn kliko fetisj! Word er helemaal gek van! Hij telt ze wilt ze onderweg allemaal aanraken. Heeft zeker 50 verschillende kliko's om mee te spelen... en praat ook echt voor 50% vd dag alleen maar over die dingen LOL Wist niet dat deze obsessie nog meer bestond!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...