Pagina's

zondag 16 maart 2014

Blije post

Regelmatig word ik gevraagd of ik nog steeds blij ben dat ik demonstratrice geworden ben van Stampin' Up!? En daarop kan ik zonder te hoeven nadenken volmondig JA zeggen.Regelmatig ook krijg ik de vraag of ik 'er ook iets aan overhoud?' En ook daar kan ik volmondig JA op antwoorden.Ik kan me vergissen, maar ik denk dat mensen dan bedoelen of ik er financiëel iets aan overhoud......? Ja, ik hou er financieel iets aan over. Ik kan er de kost niet mee verdienen, maar wel ruim mijn hobby mee bekostigen. En behalve dat houd ik er nog veel meer aan over. Dingen die niet in geld uit te drukken, maar misschien nog wel veel belangrijker zijn......

 

Ik heb er nieuwe vriendschappen aan overgehouden. Nationaal en zelfs internationaal. Ik heb mensen in mijn team die in hun hart heel graag demonstratrice wilden worden, maar die om wat voor reden dan ook niet durfden, een beetje over hun angst heen geholpen en ze uiteindelijk zien groeien. Oh wat heb ik genoten toen ik hoorde dat ze een party hadden geboekt en zelfs al bestellingen hadden gekregen terwijlzedateigenlijkhelemaalnognietwilden/durfden. Ik weet niet wie blijer was, zij of ik! (-; Prachtig is dat!!!Ik kom op plaatsen, waar ik nog nooit ben geweest. Mensen die ik nog nooit heb ontmoet, stellen hun huis beschikbaar voor me en zeggen 'kom maar achterom, de hond blaft wel maar bijt niet, ken ik effe helpen met sjouwen?' en hebben koffie met gebak klaar staan....Ik kom in de mooiste vrijstaande huizen, maar ook in arbeidersbuurten. Ik kijk mijn ogen uit in al die verschillende woonkamers, welke zijn ingericht van super strak tot vintage. Sommigen staan nokkie-nokkie vol, warm en kleurrijk, bij de ander kan het niet anders dat Jan de Bouvrie langs is geweest. Ik kom bij mensen met een dikke portemonnee, maar ook bij mensen die echt hebben moeten sparen om überhaupt een stempelset te kunnen kopen.....Maar één ding hebben al die mensen gemeen. Hun passie voor creativiteit. En dat schept een band!Overal waar ik kom, tref ik blije mensen. De mensen zijn blij dat ik kom en hebben zin in een avondje knutselen. Ze kijken vol verwachting naar hetgeen we gaan maken. Ze geven ongevraagd complimentjes over voorbeelden die ik heb meegebracht en mijn zelfvertrouwen is mede daardoor ontzettend gegroeid. Ik, die een jaar geleden amper een party durfde te geven en met knikkende knieën en een buik vol kriebels een workshop gaf, rijd er nu fluitend naar toe. Ik verbaas me er elke keer opnieuw nog over. Ik voel me serieus net Alice in Wonderland bij al het nieuws dat op mijn pad komt.....We hebben een gezellige, plezierige avond samen en soms krijg ik zelfs een geschenkje van de gastvrouw, terwijl het volgens mij andersom moet zijn. Maar je hoort mij niet klagen hoor. (-;Aan het einde van de avond gaat iedereen weer blij naar huis met de spulletjes die ze gemaakt hebben en de order die ze eventueel geplaatst hebben. De gastvrouw is blij en verwonderd over de gratis producten die ze uit magen kiezen. En als ik de order een paar dagen later dan kom brengen zijn ze wéér blij! Joh, wat wil je nog meer??
 


Een enkele keer zijn er gasten die eerst nog even de kat uit de boom willen kijken, die misschien bang zijn dat ik ze spullen ga aansmeren die ze helemaal niet willen. Soms duurt het een tijdje voordat ze merken dat ik dat niet doe. En dan zie ik de mensen langzaam veranderen, van een beetje argwanend tot stiekem toch wel enthousiast. En dat is zo mooi om te zien...Ook krijg ik sinds ik demonstratrice ben geworden zeer regelmatig blije post.... Oké, dat kreeg ik voorheen ook al wel eens sporadisch, maar nu toch echt veel vaker. Uit de meest onverwachte hoek. En oooooooooh, dat voelt zo goed en fijn hè!!!Soms is het alleen een kaartje, een andere keer zit er ook nog een aardigheidje bij. Dan ligt er een -vaak vrolijk gekleurde- envelop op de deurmat en dan denk ik 'huh? ik heb toch niks besteld?" En dan zit er gewoon een leuk cadeautje in!!!! Terwijl ik helemaal niet jarig ben ofzo. Hoe leuk is dat? Je kunt me niet blijer maken dan met zo'n spontane verrassing.En de post is heel gevarieerd; van lekkere chocolaatjes, een uil, gehaakte bloemetjes, een hittepit kussen, een leuke stempelset tot aan XTC-pillen melatonine tabletjes van iemand die wist dat ik nogal slecht slaap toe..... Ja, ja, party's en pillen, het moet niet gekker worden.......(-; hihihi.
En gisteren op een party stond de 6-jarige Ruby -die ik pas één keer eerder had gezien- ineens heel verlegen voor me met een envelop in haar hand. Ze had iets voor me gemaakt.....


Een prachtig mooie kaart gemaakt met de uilenpons!!! En ze had er ook nog iets in geschreven:


{SMELT}Dat is toch onbetaalbaar en niet in geld uit te drukken?Dus JA mensen, ik houd er zeker iets aan over. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Stampin' Up! heeft mijn leven veranderd. De producten, de vriendschappen, de creativiteit, het delen van een passie met elkaar, maar ook heb ik er héél véél van geleerd. En wat de toekomst ook brengt, dat neemt niemand me meer af!
Liefs,

13 opmerkingen:

Ilse zei

Hoi Margriet ,
Zo leuk om te lezen dit bericht over blije post, en wel grappig omdat ik deze morgen ook een omslag " blije post " jou richting heb uit gestuurd . Jij bent zo een blije , toffe dame die al die blije post meer dan verdiend !
Groetjes
Ilse

Miranda V zei

Wat een geweldig bericht. Wat ben je toch een lekker vrolijk en dankbaar mens. Ik ken je niet, maar zo kom je over. Je blogberichten zijn een feestje, dus ik kan mij helemaal voorstellen dat je party's net zo gezellig zijn. Fijn dat het je zoveel leuks brengt, je steekt er tenslotte toch ook veel tijd en energie in.

Clarle van der Lugt zei

Margriet,je omschrijft het weer zo mooi.Mooi om te lezen.

Annes Art zei

Super mooi omschreven Margriet, je mag trots op jezelf zijn, want je doet het zo super goed!!

Knutsel en Zo zei

Margriet, wat een mooi en lief verhaal. Ik heb het weer met veel plezier gelezen!

Groetjes, Karin

Ingrid Reyners zei

Wat een mooi blogbericht heb je er weer van gemaakt, en ik kan inderdaad best geloven dat je in allerlei soorten huizen komt, maar het maakt inderdaad niets uit, je wordt meteen enthausiast als je jouw bericht leest. En wat geweldig dat mensen je dan iets op sturen. Dat is genieten, wat leuk trouwens het kaartje en de tekst van Ruby. Geniet er nog van Margriet, groetjes, Ingrid.

Marianne Schut zei

Tja wat kan ik hier nog aan toevoegen Margriet...wie goed doet,die goed ontmoet..misschien?
Een heerlijk verhaal weer van jou kant, ik kan me zo goed voorstellen wat dit allemaal met je doet, geniet ervan! Het is je gegund! (enne...grappig mijn handschrift te herkennen, hihi)Ik hoop dat er nog heel veel blije post jouw kant op komt maar eigenlijk twijfel ik er niet aan dat dat zal gebeuren. Liefs Marianne

Anita zei

Weer zo'n echt MARGRIETverhaal!
Heerlijk om te lezen, ik word er altijd zo blij van!
Het werkt van twee kanten Margriet! Jij bent blij, maarrrrr jij MAAKT de mensen blij!
Ik weet nog je eerste keer dat je erop uit trok.....dat was nl. bij mij.
Jouw enthousiasme en positiviteit, jouw schitterende blog en verhaaltjes, DAAR WORDT IEDEREEN BLIJ VAN!
Groetjes en bedankt he!!

Ellen zei

Wat een mooi verhaal!

Lees mijn blog eens zei

Wat een leuk verhaal! Doe je goed. En ik geloof het zeker dat je leuke dingen meemaakt!

kaneeltje zei

Altijd leuk om blije gezichten te zien..... In verschillende huizen te komen en bij verschillende soorten mensen.....wat heb jij toch een superbaan ! Geniet er van ! Mooi verslag van gemaakt !

Unknown zei

Nou Margriet, deze had ik even gemist denk ik. Wat een geweldig bericht. Ik sluit me er volledig bij aan hoor. Mijn familie zegt ook dat ik een veel gelukkiger mens ben geworden sinds ik demo ben. Wat wil je nog meer. En dat jij complimentjes krijgt is niet zo gek. Je bent gewoon een geweldig mens. En op creatief gebied kan iedereen wat van je leren. We hopen nog vele jaren zo door te kunnen gaan. SUcces.
Liefs Angelique

Maartje zei

Wat een geweldig blogbericht! Mooi om te lezen! Ben via via op je site terecht gekomen, maar ik ben van plan om hier vaker te neuzen :). Je hebt er dus een volger bij. Veel knutselplezier en groetjes!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...