Pagina's

dinsdag 24 augustus 2010

Clean & Simple & Stoer

Een tijdje terug kocht ik het boek Clean & Simple van Cathy Zielske op een digitale vlooienmarkt. En waar ik normaal alleen plaatjes kijk in scraptijdschriften heb ik dit boek van het begin tot het einde gelezen.


De filosofie en layouts van Cathy spraken me heel erg aan en zijn op een bepaalde manier zooooooo herkenbaar! Het leek alsof de volgende journaling speciaal voor mij geschreven was:

Live your life first. Scrapbook it second. Or third. Or fourth. Don't be so focused on the super huge things that you overlook all the amazing little things. Photos are nice. Stories are better. Don't try to reinvent the wheel every time. Just rotate the tires and enjoy the ride. Create for yourself. The rest will follow. Keep your pages on your table. Admire them often. Use the stuff you love. Make no apologies for being you. Focus on the coulds, not the shoulds. Remember the value of what you're doing. Play with paper, play with glue. Be blissfully behind. Enjoy the process. You are a scrapbooker. It's all good!

En ik heb me voorgenomen om dit alles van nu af aan toe te passen. It's not about the photos, its about the story! En inderdaad de kinderen vinden het geweldig om de verhaaltjes over hun peuter/kleutertijd te lezen. En als ze dat nu al leuk vinden, hoe leuk zullen ze het later dan wel niet vinden!?


Ik weet zeker dat er later een heleboel meisjes aan je zullen vragen hoe je aan dat stoere litteken boven je oog komt. Nou, dat zal ik hier voor eens en altijd vastleggen.
Het is april 2004 als we op de verjaardag van Jordi zijn en je met een heel stel kinderen buiten aan het voetballen bent. Ineens komt Roald naar binnen gelopen en roept; 'tante Margriet kom snel kijken. Jorg heeft een hele grote snee boven zijn oog." Wat blijkt? Je bent aan een ijzeren goaltje gaan hangen en dat is boven op je hoofd gevallen, met een diepe snee tot gevolg. We zijn snel naar de EHBO gereden, waar ze de snee zónder verdoving hebben gehecht. Arme jongen, wat ging je toch te keer, maar dat moet je er later maar niet bij vertellen....

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Clean en simpel, maar ontzettend gaaf !!!!! Is dat jouw eigen handschrift ?? Ik wil ook vaak zelf schrijven, maar uiteindelijk vind ik het dan niet mooi.
Groetjes Berdien

Monique zei

Mooi lootje en ga je nog digistempels maken voor halloween/ herfst?
Hoop het wel

D@nielle zei

Oh dan vind je deel II van haar boek ook geweldig ! Leuk kadootje van de sint of kerstman ;)

Splashes of Pink and Mint zei

Hahahaha, wat weer een ijzersterke journaling! En ik ben het helemaal eens met hoe zij het scrappen benaderd. Leuk om te lezen!
Oh, en je lootje is weer helemaal clean en simpel en bovenal: stoer! Super!

Monique zei

Prachtig weer Margriet! Ben het er ook mee eens, scrappen gaat om het verhaal, ik probeer ook heel veel de "gewone"dingen van het leven te scrappen!

Wilma zei

Ik vind em super!!!(je lootje bedoel ik:))

Stampidoe@gmail.com zei

oef wat ene eng verhaal maar welleuk om vast te legen voor later

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...