Pagina's

zaterdag 14 maart 2015

Bij verslaat DraakWat ooit begon als 'wat spulletjes verkopen om mijn eigen hobby te bekostigen' liep al snel uit de hand. Party's werden geboekt, workshops zaten vol, bestellingen geplaatst, nieuwe demonstratrices melden zich aan en de hobby veranderde in echt werken.Hard werken.


Min of meer onverwacht kwam er ongeveer tegelijkertijd een leuke baan op mijn pad. Een nieuwe praktijk voor fysiotherapie, die vanaf 0 opgezet moest worden. De eerste dagen zonder internet, telefoon, de bouwvakkers liepen nog rond, een innovatief administratief programma vol kinderziektes, maar ondertussen stroomden de patiënten binnen. Zo veel dat er al snel een wachtlijst volgde, ik er een collega bij kreeg om de balie te bezetten, een nieuwe fysiotherapeute werd aangenomen, wiens agenda ook binnen no-time vol zat, waarna een vierde volgde.  Dat was ook hard werken.


 
Heel hard werken.

 

Zo hard, dat er geen ruimte meer was voor leuke dingen doen. Gewone simpele dingen als een cake bakken, in de tuin werken, de krant lezen, een balletje slaan, winkelen en voor mezelf hobbyen.........het kwam er gewoon niet meer van. Want er was ALTIJD wel iets of iemand die meer prioriteit had.Het kon zo niet langer.Draak nagemaakt van Kath RicksIk liep mezelf compleet voorbij. Ik was zo verschrikkelijk moe van alle ballen hoog houden. Zo erg dat een burn-out dreigde. En als dat zou gebeuren, dan had ik niets meer.
Dus moest ik kiezen. Een héle moeilijke keuze. Het heeft me slapeloze nachten, alsmede tranen en grijze haren gekost. Nachten waarin ik dingen als sociale zekerheid, collega's, vaste inkomsten afwoog tegenover passie, geluk en onzekerheid.  Veranderingen zijn heel eng. Maar weet je wat nog enger is? Spijt!Dus heb ik mijn beslissing genomen. Soms moeten we gewoon dát doen, wat ons gelukkig maakt en niet wat misschien het beste is.....
De Draak is verslagen. Ik heb ontslag genomen. And you know what? Je gaat nog veel van me horen!XOXO

25 opmerkingen:

Sientje zei

Wow dat is een heftig besluit. Maar soms moet je. Bewondering dat je die keus hebt gemaakt. Ben benieuwd naar wat we allemaal van je gaan horen. En je draak ... haha die is gewoon supergaaf helemaal met die bij op zijn neus! En ja das een klein bezig beestje die als het moet hard kan toeslaan maar nooit on doordacht.

Mariken zei


Joh, wat dapper van je, daar heb ik bewondering voor! Toen ik je voor het eerst ontmoette, was op de eerste workshop dat je in aanraking kwam met SU, het doosje wat we maakten op 19 januari, weet je nog?? En moet je zien waar je nu staat, ik ben reuze benieuwd naar al je plannen! Succes met alles, ik volg je...

Maartje zei

Dappere bij! Knap hoor! Het is zo goed om je hart te volgen, ook al betekent dat van je zekerheden afstappen. Een soortgelijke keuze heb ik 3 jaar geleden ook gemaakt, en er nooit spijt van gehad. Hoop dat het jou ook zo vergaat. Succes!

Miriam zei

Goh, Margriet, wat ontzettend stoer van je dat je dit besluit hebt genomen! Dat was inderdaad geen gemakkelijke, voor onzekerheid, maar ook voor passie gaan. Het gaat je lukken, dat weet ik zeker! Liefs, Miriam

Gerdine zei

Applaus!! Succes met alles wat je in gedachten hebt!

Colien zei

Supergoed van je, ook al is het een lastige keuze.... Maar wel overwogen, dus ga ervoor! Dapper, ik wens je veel succes en vooral veel plezier!
grtz.Colien

Ellen zei

Kijk, dat is nog eens een knoop doorhakken :) Knap hoor! Gaan voor je passie kan volgens mij alleen maar een goede keuze zijn. Heel veel succes!

Klaske zei

wow, dat is een beslissing! dat zal je inderdaad hoofdbrekens gekost hebben. wat goed dat je een knoop hebt durven doorhakken. Gaan voor je passie, velen dromen ervan. Jij doet het! Stoer!

Heel veel succes! Hou ons op de hoogte! Ik hoop iig nog veel creatieve dingen van je te mogen zien, je inspireert me enorm!!!

Mechi zei

Good foy you Margriet.
groetjes Mechi

Margot zei

Zo dan! Groot gelijk! Ik wens je veel geluk en succes.

Marlieke zei

Ook hier nog even mijn reactie. Ik vind het zo'n onwijs dapper besluit! Maar je hebt er echt zo goed over nagedacht, dat lees ik wel uit je verhaal. Maak er wat van en heel veel ssucces met dit toch wel nieuwe pad wat je ingeslagen bent!

Sarah zei

Wauw ! Wat een beslissing ! Je maakt mooie dingen, ga ervoor . Ik heb al veel moois van ilse ( van wenskaarten en zo ) gehoord van jou. We bestellen altijd samen. Succes ! Liefs ☆ sarah ☆

Peet752 zei

Ik vind het echt super stoer. En dapper lieve margriet. Stiekem vind ik het ook heerlijk om te weten dat je nu meer tijd hebt voor ons. Veel succes!

Miranda V zei

Meer berichten van Margriet in het vooruitzicht, daar worden wij ook alleen maar blijer van! Nogmaals: super stoer van je. Vervelend dat er wel een nare en drukke periode aan vooraf ging, maar hopelijk geeft deze keuze je rust en tegelijkertijd heel veel energie en inspiratie! Succes en veel plezier met je nieuwe weekindeling. ;-)

Annes Art zei

Heeeeel veel succes met de dingen die je gaat doen !

kaneeltje zei

Je bent heel goed in ballen hoog houden ( tennis :)), maar het leven moet ook leuk blijven ! We kunnen zoveel keuzes maken en er zijn heel veel leuke dingen maar elk mens heeft een grens. En als je die bereikt of zoals ik ooit er overheen gaat dan is het een gevecht om weer op de juiste weg te komen. Goed van je dat je een keuze hebt gemaakt waar je vooral je hart bij volgt. Ook al laat je heel veel ' zekerheid' achter. Margriet, je bent SUper !

Sabine zei

Ik vind het een superbesluit voor je! Want je geluk is veel belangrijker dan veel geld. En juist door meer tijd te hebben om te knutselen of een cake te bakken, besluiten mensen om bij jou te kopen. Heel veel succes! Liefs Sabine

Anita zei

Heeee Margrietje gij bent goed bezig!!
Stampin Up IS gewoon iets wat bij jou hoort!!
En als je je hart volgt komt t zeker goed!
Er is een spreuk: volg je hart want dat klopt.
Dat heb jij nu gedaan, en het kan niet anders, dan dat jij hier gelukkiger van wordt.
Heel veel succes, maar vooral ook plezier met deze beslissing.
En ja, voor ons is het natuurlijk ook heel fijn, krijgen we NOG meer leuke inspiratie van jou!!
😀😀😀😀😀👍👍👍👍

Unknown zei

Dapper besluit Margriet, ik weet zeker dat het je gaat lukken.
Ik stond jaren geleden voor ongeveer hetzelfde. Ik had een leuke baan in een parfumeriezaak, daarnaast een schoonheidssalon aan huis en toen ik daar mijn tweede kind bij kreeg zag ik het niet meer zitten. Overdag werken in de parfumeriezaak, thuis heel snel eten koken en even snel bij de kinderen zijn, om vervolgens de hele avond in mijn salon aan het werk te gaan. Niet te doen.
Ook ik heb gekozen voor wat ik leuker vond, maar wel zonder enige zekerheid. Ik heb mijn mijn opgezegd en kreeg er heel snel behoorlijk wat klanten bij waardoor ik er prima van kon leven. Ik heb er tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad.
Heel veel succes!! 😘

Marianne Schut zei

Hai Margriet, ik snap dat je hier even mee bezig bent geweest, dit zijn beslissingen die je niet zo maar neemt...ontzettend knap dat je voor jezelf (en je gezin!) hebt gekozen. En...als je de ene deur sluit, gaat er weer een andere open...zeggen ze toch! Heel veel succes en vooral...geniet van deze beslissing en pak even je rust! Liefs Marianne

Stampin'time by Janny zei

ik kan me bij de reacties aansluiten, heel knap dat je die beslissing genomen hebt hoor en ik ben blij dat we nog vele mooie dingen hier voorbij mogen zien komen, toi,toi toi!

Sanne zei

Lieve Margriet, wat een heftige beslissing, maar ik denk een hele goede. Ik ken jou als een vrolijk mens en ik hoop dat deze keuze er aan bijdraagt dat je dat blijft. Volg je hart en doe wat je gelukkig maakt. Ik hoop nog veel van je te horen en hoop je ook weer eens te zien! Ik wens je heel veel succes!

Liefs Sanne

Ilse zei

Hey Margriet, ik ben zo blij voor jou! Van je hobby kunnen leven er is niets mooiers als je het mij vraagt. Nu ben je ook helemaal klaar tegen dat wij Belgen ook kunnen starten en jou raad nodig zullen hebben!!! Ik kijk erg uit naar veel nieuws hier van jou.
Groetjes
Ilse

Annette Elias-de Kijkkast zei

Zo vet vet vet stoer Margriet, en je hebt gelijk, je passie volgen is geweldig, spijt is vreselijk! Je bent een topper!

Mary zei

Ik wist het........je kunt het!!! Blij dat je vertrouwen gevonden hebt!!
Komt helemaal goed.
Heel veel succes met deze nieuwe stap in je leven!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...