Pagina's

zaterdag 31 mei 2014

Paris***waarschuwing; lange post***Op zondag ging ik met mijn zus naar Parijs.....En alhoewel ik nog nooit met de Thalis had gereisd, was het bij voorbaat al mijn meest populaire vervoermiddel ooit....

 Alleen al door het simpele feit dat ik ten laatste 2 minuten voor vertrek aanwezig moest zijnGeweldig meneer de Treinmanager. Dat noem ik nou nog eens time-managen. Net iets voor mij.


En in moins de rien temps was ik in Parijs; 09.33 uur vertrek Antwerpen, 11.35 uur Gare de Nord. Je t'aime!Back to my roots.....{ik schijn tenslotte van de Fransen af te stammen}Na de koffers in ons hotel te hebben gedropt, gingen we met de metro richting Notre Dame en in die buurt kon ik meteen dit mooie sfeerplaatje schieten. Ik was meteen 'echt' in Parijs. (-:

N.b. alle foto's zijn genomen met de tefefoon, dus excusez moi voor de mindere kwaliteit.En bij de Notre Dame aangekomen......


Moest ik eigenlijk concluderen dat de achterzijde minstens net zo mooi was!
 En ook in Parijs zijn de slotjes van liefde populair.


De brug zakte nog nét niet door.


Onze volgende missie was het Louvre.....


Tja, wat zal ik er van zeggen....?Ik vond de combinatie van oud en modern bij elkaar erg gewaagd.  
M.a.w.; het zou mijn keuze niet zijn geweest.


 
Vervolgens met de benenwagen door naar de Eiffeltoren.


In één woord; magnifique!!Het doel van onze reis was een dagje naar het tennistoernooi van Roland Garos. We hadden kaartjes voor de maandag, maar omdat er 95% regen verwacht werd (en dus geen tennis) besloten we te proberen om nog voor die zondagavond kaartjes te bemachtigen.
Maar helaas, zonder resultaat. Kaartjes waren alleen de dag van te voren via internet te bestellen. )-:Nu we toch 'in de buurt' waren namen we een kijkje bij La Grande Arche.Daar was genoeg te zien, met op de foto héél in de verte de Arce de Triomphe.Vervolgens aten we in een Italiaans restaurant de allerlekkerste-bruchette-ooit en gingen moe maar voldaan terug naar ons hotelletje om de volgende dag weer terug te keren naar Roland Garos.Nu wel mét kaartjes.


Na een uurtje wachten in de regen.....En ook lol hebben op de tribune......Zagen we Robin Haase in actie. En in een spannende wedstrijd winnen van de rus Davydenko.


De regen viel gelukkig voor 90% ergens anders; slechts 1 regenpauze van een 1/2 uurtje nog ter onderbreking. We zagen mooie wedstrijden op verschillende bijbanen en probeerde onze kaartjes te upgraden voor het Center Court, waar Djocovic en Nadal speelden, wat jammer genoeg niet lukte.....)-:
  

Dat was wel even slikken hoor. Zoooooo dicht bij de beste spelers van de wereld en er dan niet bij kunnen. Mocht ik nog eens ooit terug gaan, dan koop ik zeker kaarten voor het Center Court!Maar begrijp me niet verkeerd, ook de bijbanen zijn leuk. (Het tempo ligt pak-m-beet zo'n 1000 x hoger dan mijn doordeweekse damesdubbel.)   Al met al de moeite waard en een héle leuke dag!!'s-Avonds aten we wederom bij die lekkere Italiaan het Italiaanse restaurant de allerlekkerste-bruchette-ooit.Op dinsdag en tevens de laatste dag deden we nog wat sightseeing.Onze conditie werd getest op de trappen van de Sacre Coeur ....


 En (uiteraard) haalde ik het tot aan de top, waar je een prachtig uitzicht over Parijs hebt.


Tevens kon ik daar boven op die berg mijn creatieve hart nog even ophalen op Place du Tertre...Tot slot nog een bliksembezoekje aan de schoenenafdeling van het warenhuis Lafayette.

 


En weer met de metro terug richting het hotel om de koffers op te halen.
Nu ik er over nadenk.......vreemd.......Normaliter zaten we als sardientjes opeen gepakt in die metro.......Zou het aan het knoflookgehalte van die allerlekkerste-bruchette-ooit hebben gelegen dat ik nu alle plaats had....?


8 opmerkingen:

Miranda V zei

Dat ziet er uit als een geweldige trip, Parijs is te gek! Ik ben er ook twee keer geweest en dat was zeker nog niet de laatste keer. Wat een leuke foto's, gaaf ook die van jou met de Eiffel zonder toeristen. :) Jammer dat je de grootste tennis helden niet zelf hebt kunnen zien, maar ach... heb je weer wat om over te dromen voor de volgende keer. ;-)

Colien zei

Wat leuk, gezellig zo'n trip!
grtz.Colien

Helen zei

Jullie hebben het prima naar je zin gehad als ik de foto's bekijk. Groetjes Helen

Knutsel en Zo zei

Ohh ik beleef het weer helemaal opnieuw. Geweldige stad die nooit nooit vervelen.
Fijn dat je het zo leuk hebt gehad.

Groetjes, Karin

Unknown zei

Leuke foto's Margriet, prachtige stad.Klinkt alsof je het naar je zin hebt gehad :)

Stempelacademie met Cindy zei

geweldig he! Wil ook nog een keer terug! Als ik die foto's zie krijg ik heimwee...

Unknown zei

Wat een geweldig verslag heb je hiervan gemaakt zeg! Erg leuk om te zien dat jullie zo genoten hebben.
Liefs Angelique

Maartje zei

Geweldige stad hé? Heerlijk om je verslag te lezen! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...