Pagina's

woensdag 12 oktober 2016

Wat doe je eigenlijk? | Veel in je Mars'Margriet, wat doe je nou eigenlijk precies?' is een vraag die me regelmatig op feestjes en partijen en in de sportkantine wordt gesteld. 'Ik zie van alles voorbij komen op Facebook, maar wat doe je dan? Voor wie maak je al die spullen?'Tja, en dan vind ik het zelfs na bijna 4 jaar nog altijd lastig om daar een kort en duidelijk antwoord op te geven. Meestal zeg ik 'ik geef creatieve workshops en verkoop hobbymaterialen', want als ik zeg 'ik ben Stampin' Up! demonstratrice' dan snappen ze het helemaal niet. 'Ah zo, maar wat doe je dan precies?' is vaak de reactie. 'Nou ik maak van alles met papier, stempels en inkt. Kadoverpakkingen, kaarten, mini foto-albumpjes etc.' -Bedenkelijke blik bij toehoorder- 'Nee, geen theezakjes, vouwblaadjes of 3D-knippen. Ik maak moderne, hippe dingen. Hier kijk maar eens op mijn telefoon wat ik zoal maak'. En dan uiteindelijk blijkt het kwartje te vallen.
In het begin (lees: de eerste 3 jaar) vond ik het zelfs moeilijk om te zeggen dat ik een 'eigen bedrijfje'  had. (Bloos). Want wat stelde dat 'eigen bedrijfje' nou helemaal voor? Oké, oké ik verdien er een leuke zakcent mee en zelfs iets meer dan dat, maar toch......Inmiddels ben ik over die schroom heen en zeg gewoon dat ik zelfstandige ben. Ik ben er trots op wat ik doe, wat ik tot nu toe heb bereikt en ik de stap heb dúrven nemen om mijn hart te volgen en iets te gaan doen wat ik echt heel erg leuk vind. En daarom vond ik het tijd worden daar maar eens meer mee naar buiten te treden. Ik zeg dit nu wel heel stoer, maar ondertussen vond ik het doodeng.

 

Oké, lang verhaal kort: ik gaf me op voor een netwerkbijeenkomst met vrouwen die allemaal 'Ondernemen vanuit hun Hart'. Dames die allemaal een beetje tegen dezelfde dingen aanlopen, waartegen ik als kleine zelfstandige aanloop. Maar bij het opgeven raakte ik meteen alweer een klein beetje in paniek want 'wat moet ik dan zeggen dat ik doe?'Dus bedacht ik dat ik een visitekaartje ging maken als voorbeeld van mijn werkzaamheden. Voor alle dames die vast veel in hun mars hadden (omdat ze immers voor zichzelf waren begonnen) en soms misschien wel net zo onzeker zijn als ik.

Wauwie, en dat werkte!! Waarom had ik dat niet eerder bedacht? We moesten ons in kleine groepjes voorstellen en nadat ik dat zo goed mogelijk gedaan had kreeg ik natuurlijk weer de vraag 'ja maar, wat maak je dan precies?'. En dat was het moment dat ik mijn 'visitekaartjes' uit mijn tas haalde en uitdeelde.  
'Ah ja, maar dát is leuk!! Kan ik die bij je bestellen? Doe je dat ook in opdracht?' Wat een superleuke reacties.
Het was absoluut niet de bedoeling van deze bijeenkomst om er nieuwe klanten te vinden. De bedoeling was om verhalen, ervaringen, twijfels, successen en plannen met mede zet-zet-peejers te delen. Dat was zeker gelukt en het was achteraf gezien natuurlijk helemaal niet nodig er tegenop te zien. 

Ik had de zoveelste hobbel in mijn Stampin' Up! carrière genomen en bleek toch weer meer in mijn mars te hebben dan ik zelf dacht..... (-:


 

14 opmerkingen:

Ankie vd Polder zei

Wat een geweldig verhaal Margriet. Heel leuk om te lezen en wat super dat het zo is gelopen. Ik zou er bijna zelf ondernemer van gaan worden. Veel succes op deze ingeslagen weg en wees inderdaad trots op wat je bereikt (hebt). Groetjes, Ankie

Je@net zei

Wat een geweldige vondst, Margriet. Je visitekaartjes zien er super gaaf uit en je mag zeker trots zijn op jezelf en je bedrijf!

Helen zei

TOPPER!!!!

Berdien Weideveld zei

Zooo knap dat je dit durft !! Het liefst blijven we allemaal lekker in onze comfort-zone, maar we kunnen inderdaad vaak meer dan we denken. Alleen die stap zetten, is vaak een beste hobbel....... Top !! En wat zijn je visite-kaartjes gaaaf zeg !!
Groetjes Berdien

Anne-Marie zei

SUpergaaf Margriet! Petje af dat je dit hebt gedaan en dat het blijkbaar mee is gevallen. Complimenten voor hoe je steeds (op je eigen Margriet-manier) weer allerlei leuke projecten bedenkt en uitvoert!
Groetjes, Anne-Marie

Jantine zei

Geweldig, Margriet! Goed bezig!
Groetjes,
Jantine

Marlies zei

SUper leuk idee Margriet en gewéldig leuke uitvoering! Zo zie je maar weer dat het altijd het beste is om gewoon je hart te volgen en te doen wat je gelukkig maakt. Geluk maak je namelijk zélf. Goed bezig!!! Lieve groetjes, Marlies

Stempelacademie met Cindy zei

Ik wist dat je veel in je mars had, en hebt! Yes you can! :)

Sarah zei

Jou blog lezen is altijd een plezier!
Ook dit is weer topwerk! Je mag HEEL TROTS zijn!!

Adriana zei

Wauw, wat super creatief weer!!!!

Colien zei

Powervrouw! SUpergoed van je om je meteen voor te stellen met wat je doet, hoe je dat doet, maar vooral 'gewoon' op jouw manier laten zien wie je bent: een getalenteerde bezige bij!
Gaaf als mensen zo tof reageren en dan mag je zeker trots zijn op jezelf en je eigen onderneming als ZZP-er!
grtz.Colien

Miranda V zei

Hee ZZPer. He jij met je eigen bedrijf. Met je goed lopende toko! Zo stoer van je dat je jezelf elke keer weer zo uitdaagt en hobbels durft te nemen. En te gaaf dat die genomen hobbels zelfvertrouwen en weer nieuwe moed geven. Ga zo door, geniet ik lekker verder van al het moois dat je maakt en al het leuks dat je vertelt. Ok, en van al je fratsen als je het weer eens te bont maakt haha!

Unknown zei

Mooi geschreven Margriet! Ik ben nog in het stadium 'eigen bedrijfje' ;)

Linda Visser - van der Velden zei

Leuk om te lezen Margriet, gaaf! Lekker trots zijn op wat je doet! En wat origineel met de kaartjes en marsjes, top! Groetjes, Linda

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...