Pagina's

zondag 14 december 2014

Een kerstdeur


 
Om maar meteen met de deur in huis te vallen......Ik heb nog een kerstkaart gemaakt. 


Ik had hem gezien op internet en ik vond hem zo leuk, dat ik hem moest namaken. 


Voor de krans gebruikte ik de Wonderous Wreath met bijpassen dies en voor de deur de Hardwood Stempelset van Stampin' Up!De deur kun je maken met een ovaal die, maar als je die -net als ik- niet hebt,  kun je ook gewoon de goedkope 'bordjes-variant' toepassen......
Meet wel eventjes netjes de zijkanten af, zodat je een evenwijdig gebogen deur hebt en geen exemplaar die aan één kant afhangt.{Dat staat zo slordig hè.....}Het stempelen va de krans vergt enige oefening. De blaadjes passen echt perfect op elkaar, maar hoe......?

 

Als je eenmaal door hebt hoe het moet, gaat het heel gemakkelijk. Maar ja, da's met alles. Ik zal het hier even uitleggen, dan hoef je zelf het wiel de krans niet meer uit te vinden. Je begint met een kruisje bovenaan je papiertje te zetten. Let op; dit blijft te allen tijde bovenaan!! Niet denken van 'oh dat is niet nodig, ik onthoud wel wat de bovenkant is', want dat doe je niet. En ik kan het weten, want ik probeerde het ook 2 keer zonder en vergat het toch.....Dan stans je eerst het midden-gat van de krans uit. Het flapje van de die wijst tevens naar boven.
Als je de die door de Big-Shot of ander apparaat hebt gehaald ziet het er zo uit.Dan mag je gaan stempelen. Je begint met de stempel met de meeste blaadjes en een lichte kleur groen. Elke stempel heeft een 'flapje' Zorg dat dit flapje altijd naar boven wijst in de richting van je kruisje.


Dat ziet er dan zo uit.


Vervolgens neem je de stempel met de losse blaadjes en beinkt deze met een wat donkerdere kleur groen. Zorg dat ook hier het flapje weer naar boven wijst.

Zoals je ziet passen de blaadjes precies over elkaar.


De besjes gaan op de zelfde manier; flapje naar boven en stempelen maar!


Als laatste pak je de buitenste die van de krans. Natuurlijk weer met het flapje naar boven.


Et voila....zoals je ziet, past het precies! (-:


De kleurtjes die ik gebruikte zijn Pear Pizzazz, Wild Wasabi en Cherry Cobbler.


Ik vind hem leuk.....


De Wonderous Wreath staat in de kerstcatalogus, welke nog geldig is tot en met 5 januari.Maar de krans is echt niet alleen voor de kersttijd geschikt. Kijk maar eens naar deze kransen die ik op het internet vond.
Wondrous-Wreath-Blues-Silver


Stampin Up Hello There Spring Card by Katie Legge 


Wondrous Wreath - Stamp With Amy K
Maandag 22 december doe ik voor de laatste keer in 2014 een bestelling mijn kerstdeur uit. Daarna neem ik een paar weken broodnodige vakantie en bestel ik pas op 8 januari 2015 weer. Of de stempelset Wonderous Wreath dan nog verkrijgbaar is, is niet zeker. Wil je hem nog graag hebben neem dan het zekere voor het onzekere en bestel hem nog voor die tijd.Leuk dat je (weer) langskwam; je bent de bovenstebeste.


6 opmerkingen:

Sandra zei

Superleuke kaart!

Miranda V zei

Heel leuk! En je duidelijke foto's zijn voor veel mensen die de stempels hebben vast zeeeeer nuttig. Ik zie het al helemaal de soep in lopen bij allemaal mensen, dan geeft deze post vast een 'waaaaaaarom wist ik dat niet eerder' gevoel. Ik heb 'm niet, maar namens hun allemaal alvast bedankt. :P

kaneeltje zei

Bij het strikje geen flapje en kruisje boven ? :) Erg leuke kaart zo met die deur ! Ik heb deze stempelset niet maar de uitleg hoe er mee om te gaan is duidelijk........kan het dus ook niet testen of het werkt maar als Margriet het zegt dan is het zo !

Je@net zei

Geweldig leuke kaart, Margriet, met een super duidelijke uitleg!

Stamping & Paper Crafting with Ingrid zei

Wat een leuke kaart een deur model.
De krans is wel heel veelzijdig om te gebruiken.
Groetjes Ingrid

Colien zei

Wow, wat mooi gemaakt! En heel duidelijke uitleg, zelfs ík snap het :p

grtz. Colien

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...