Pagina's

dinsdag 19 juli 2016

De zomer in mijn bol | ijslolies


Wauw! Wat is het prachtig weer! Eindelijk is daar dan die zomer waar velen zo naar hebben uitgekeken. Geen geklaag nu dat het te warm is, ik wil er niets van horen. Geniet....En eet ijs.Heel veel ijs.Dat doe ik ook, lekker!0% caloriën! Wat willen we nog meer?Het idee voor deze ijslolies had ik van www.thefoxandstar.co.uk. Onderstaand mijn recept......


Ingrediënten:
- verschillende rolletjes washitape
- houten stokjes (onlangs zag ik ze nog bij de Xenos)
- wit cardstock
- lijm
- schaar/snijmachine
- gaatjesmaker


1. kies diverse rolletjes bij elkaar passende washitape en plak deze over de breedte van een wit stuk cardstock


2. Stans een label met een ronde kant (als je hebt) of snijd rechthoeken van 8,5 cm x 5 cm uit het met washitape beplakte cardstock. Heb je geen stans, teken en knip dan de bovenkant van de rechthoek rond af met behulp van bijvoorbeeld een rond bordje, dekseltje of glaasje.


3. Mijn stans (járen geleden gekocht bij Papertrey Ink. in Amerika) heeft een 'vissebek' aan de onderkant, deze sneed ik recht af met mijn Stampin' Up! snijmachinetje. Pons desgewenst een gaatje in het ijsje, zodat je er een label van kunt maken.4. De hoeken aan de onderzijde rondde ik af met de Corner Punch.


5. Breek/knip de houten stokjes doormidden en lijm deze vast op de achterzijde. Mijn favoriete lijm is Tombow lijm (verkrijgbaar bij Stampin' Up!).6. Om de achterzijde van de ijsjes netjes af te werken, maak je nog blanco ijsjes zoals hierboven omschreven. Wil je er nog iets op stempelen, doe dit dan voordat je de achterzijde vast plakt (want dat gaat anders zo lastig met het stokje ertussen).
7. Er heerste al een muggenplaag, maar ook de bijen lusten er wel pap van in de tuin Bij Margriet. Wil je dit niet, zorg dan voor een klamboe.
8. En zo zien de ijslolies er dan uit als ze klaar zijn. Super makkelijk en snel te maken. Bijkomend voordeel is dat ze niet smelten, ook niet bij 30 graden.9. En ook verkrijgbaar in frambozen smaak. (-:Leuk dat je weer langs kwam, geniet van het mooie weer en laat het hieronder in de reacties gerust  even weten als het gesmaakt heeft!4 opmerkingen:

Miranda V zei

Zo leuk dit. Je ijsjes én het verhaal er om heen. Nummer 7 maakte mij weer aan het grinniken. ;-) Heel leuk bedankje!

Colien zei

Jij weet er altijd weer iets leuks van te maken, haha. Zowel je bedankjes als hoe je het vertelt, grappig.
grtz.Colien

Joke de Wit zei

ohhh wat leuk gemaakt Margriet en je verhaal is ook heel leuk er bij.Gr.Joke

martina's kaartjes zei

een erg leuk ideetje dat je hebt uitgewerkt ! mooi gedaan !
mag ik je vragen waar je de 'houten' (?) bijtjes vandaan hebt ? Ik vind ze ook geweldig !
grtjs,martina
x

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...