donderdag 9 september 2010

Workshopje rozetten maken + nieuwe digistempels

Hoi, hoi, daar ben ik weer.

Allereerst mijn dank voor jullie lieve reacties per mail en/of blogberichtje op mijn vorige bericht!

Voor het dochtertje van een vriendin maakte ik weer een kaartje met een rozet. Nu heb ik al van diverse mensen de vraag gekregen hoe ik zo'n rozet precies maak. Nou, dat ga ik in deze post uitleggen, maar allereerst ga ik jullie vertellen dat ik het maken van rozetten niet zelf verzonnen heb, maar dat ik dit idee van Marie-Claire heb overgenomen! Ere wie ere toekomt! Als je het blog van Marie-Claire nog niet kent, dan moet je zeker eens een kijkje gaan nemen, want ze maakt hele mooie dingen!


En dan nu de uitleg. Neem een strook papier van 30,5 cm bij 3 á 4 cm. Afhankelijk van hoe groot je je rozet wil hebben bepaal je de breedte. Wil je een rozet van 7 cm in de rondte, dan pak je een strook papier van ong. 3 cm:


Ril de strook papier om de 0,5 cm en vouw de gehele strook als een 'muizentrapje':


Plak een stukje dubbelzijdige tape (lijm houdt niet!) op het laatste vouwtje en vouw de strook in de rondte. Dat gaat een beetje lastig, maar oefening baart kunst!


Knip, snijd of pons een cirkel (met bijv. een leuke digistempel uit mijn winkel) van ong. 5 cm en lijm deze vast met een lijmpistool.


Hé da's toevallig, daar heb je zo'n leuke (nieuwe) digi-stempel (-;


Draai nu de rozet om. Snijd 2 stroken papier van ong. 2,5 á 3 cm, afhankelijk van wat je mooi vindt en knip hier een hoekje uit.


Knip, snijd of pons nog een extra blanco cirkel en plak hier de stroken papier op.


Plak dit vervolgens samen op de achterzijde van de rozet. En lijm, indien gewenst een speldje op de achterzijde. Ik raad echt aan een lijmpistool te gebruiken, want deze lijm blijft gewoon het beste zitten.


En zie dan hier het resultaat. Ik heb een rozet gemaakt voor een kennis die volgende week 50 wordt. Envelopje met geld erbij en je hebt een leuk cadeautje!


Vind je de stempel leuk en zou je hem ook wel willen hebben, hij is samen met nog 16(!) anderen te koop in mijn webwinkeltje voor € 2,25.Ik ga een druk weekend tegemoet en ben bang dat er weinig van bloggen terecht komt. Bij deze dus alvast een heel fijn weekend. Het schijnt mooi weer te worden dus geniet ervan!

10 opmerkingen:

Monique zei

Wat zijn ze weer leuk Margriet!! Mijn zus wordt morgen 40, dus een perfecte stempel! Ik ga snel winkelen bij je!

Dakini zei

Ohh ze zijn weer super. Hoog heb gehalte! Bedankt voor je uitleg van de rozet.

Riet zei

Ohhh wowww Margriet,wat een schitterende kaart heb je gemaakt.

Liefs Riet.

anja curvers zei

Zo zo gaaf Margriet, ik ga ook snel winkelen een vriendin word morgen 50. Enne bedankt voor de uitleg van de rozet.

Rolinka zei

Hoi

Wauwwww, wat een blog zeg, heb met heel veel plezier naar je prachtige creaties zitten kijken!!!!
Ben gelijk volger geworden....
Als je het leuk lijkt kun je op mijn blog mee doen met een candy!!!

Groetjes Rolinka.

Christel zei

Bedankt voor het delen, erg leuk!

Groetjes Christel

Tamara zei

bedankt voor de tip zat laatst zelf met lint en een nietmachine te pruten maar dit is erg handig.

Marie-claire zei

Wat een mooie kaart weer en een goede uitleg! Blijft leuk om te doen hé!

Groetjes Marie-Claire

ps, en bedankt dat je mijn naam hebt vermeld, heel lief!

wilma zei

oh wat zijn die nieuwe stempelstjes weer enig, ook al besteld bij je , groejtes wilma

Unknown zei

wat gaaf zeg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...