Pagina's

zaterdag 1 februari 2014

Met hart & ziel........ {Around The World Challenge # 10}

Vandaag 1 februari is het weer tijd voor een nieuwe Challenge op het Stampin Up! Around The World Challenge blog.En....de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Het is welgeteld 23 januari als ik dit blogbericht in voren typ. Gewoon méér dan een week voor op schema!!! Echt, niet te geloven, dat ik dat nog mag meemaken op mijn 44e.....? (-;
 

For the English readers a looseley translation of the poem:

The secret of beautiful things is not in needle or threat, 
neither in buttons or the size, 
not in wood, paper or cotton,
But in the people who make it 
and put secretly a lot of love in it....[ZWIJMEL ZWIJMEL} Is het geen prachtige tekst?!?


 
Dit zijn de kleuren waarmee ik werd uitgedaagd.En ik pimpte er een schilderijtje van IKEA mee, met het prachtige gedichtje erin. 

Het gedichtje kreeg ik bij mijn kerstgeschenk op mijn nieuwe werk. Ik vond het al heel bijzonder dat ik überhaupt een kerstcadeau kreeg. Ik werkte er immers pas 6 weken, de praktijk was ook pas 6 weken open, maar het liep gelijk al storm en het was op dat moment nog best wel een zooitje een beetje hectisch. Toch maakte we tijd voor een kerstlunch en ja, ook de interieurverzorgster werd uitgenodigd. Nou, ik kan je vertellen dat ik het tijdens mijn loopbaan echt wel héél anders heb meegemaakt. Enniewee, een kerstlunch met overheerlijke broodjes kroket, een heel mooi gedichtje, een ter plekke bedachte en spontane speech en een cadeaubon van de Bijenkorf..... In die volgorde van belangrijkheid!!! {een 6 gangen kerstdiner bij de Liberije kan er niet aan tippen hoor; wat mij betreft gaat het om de gedachten}Met het schilderijtje heb ik nog een beetje zitten stoeien. Ik had het eigenlijk precies in mijn hoofd zitten hoe ik het wilde hebben. En zo gebeurde het dan ook. De bloemetjes maakte ik heel gemakkelijk  met de Sizzix Spiral Flower Die (€ 19,95). De hartjes komen uit de uilenpons. C'est ca...Maar toen sloeg de twijfel toe..... was het niet TE simpel, te strak, te saai voor de Challenge? Moesten er wellicht nog wat spetters bij of andere versieringen?Ik sliep er nog een nachtje over, maar nee! Het was precies zoals ik het wilde, met alles wat ik erbij zou doen zou de tekst verder naar de achtergrond verdwijnen en dat is wat ik nu precies NIET wilde. Ik vind het gedichtje zo mooi en bij mij passen dat ik daar de nadruk op wil houden. Ik ben er dan ook weer van overtuigd dat less echt more is! Wat zongen Saskia en Serge ook alweer......?Het zijn de kleine dingen die het doen....
En dat is zoooooo waar!Ik ben in ieder geval blij met mijn schilderijtje. Nu nog een mooi plekje vinden.....
Fijn weekend!


9 opmerkingen:

Miranda V zei

Ik vind hem ook af zo, heel mooi subtiel. De bloemetjes zijn erg leuk en ik ben verliefd op het gedichtje. Ik vind de woorden lief en zo waar, die wil ik ook een plekje geven in mijn scraproom!

Eveline zei

Ik vind je project super leuk. En precies goed. En het gedichtje is zo waar.
Eveline.

Ellen Hamhuis zei

Prachtig gewoon!

Marianne Schut zei

Een heerlijk verhaal weer Margriet en zo waar!! Ik ga dit gedichtje zeker onthouden. Kan me voorstellen dat je helemaal verliefd werd op dit mooie gedichtje en je hebt er een pracht schilderijtje van gemaakt, inderdaad precies goed zo, niets meer aan doen! Je zal vast een mooi plekje weten te vinden voor dit kunstwerkje! Liefs Marianne

Ellen zei

Wat een mooi gedichtje! Je schilderijtje is perfect zoals het is. Subtiel, die bloemetjes.
Groetjes, Ellen

Liz Goldhawk zei

This is just beautiful... I love the way you used the flowers and hearts to accent the poem and make this an art piece.

Colien zei

Erg gaaf en heel subtiel qua versiering, waardoor de mooie tekst goed opvalt.
grtz.Colien

Angèle zei

Ik vind 'm prachtig Margriet! Mooi voor jezelf of een kadootje. Ik sla 'm op ;)

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Het is echt prachtig. Er hoeft niks meer te worden toegevoegd!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...