Pagina's

vrijdag 29 december 2017

Werkbeschrijving Memories & More Merry Little Christmas albumHoi, leuk dat je (weer) langskomt!Het is al weer een paar maanden geleden dat ik enkele workshops gaf met de Memories & More Merry Little Christmas kaartjes. Het basis-idee zag ik van de zomer in Thailand bij een Canadese collega demonstratrice.


Misschien hebben jullie de voorkant van het mini-albumpje al wel eerder voorbij zien komen, maar de inhoud nog niet. Deze donkere, natte laatste vrijdag van het jaar lijkt me een mooie gelegenheid daarvoor. Ik zal tevens beknopt proberen uit te leggen hoe ik het boekje heb gemaakt.Als basis voor het boekje plakte ik 4 Stampin' Up! C6 enveloppen aan elkaar zoals op onderstaande foto.


De flap op de meest rechtse envelop plakte ik dicht. Dit werd mijn voorzijde.


Vouw je enveloppen als een harmonica in elkaar, zodat ze als een leesboek opengaan. De binnenzijde van de enveloppen liet ik open. Je kan er dan desgewenst nog tags of andere leuke kaartjes in doen. Helaas ben ik deze vergeten te fotograferen. Let er dus bij het plakken van het cardstock op dat die zijdes open blijven.Het cardstock plakte ik rechtstreeks op de enveloppen. Hierna trok ik met potlood een streep door het midden en plakte hierlangs enkele dimensionals. Dit doe je dus alleen aan de buitenzijde van het boekje. De dimensionals dienen als geleide van het jute touw waarmee je straks je boekje sluit. Plak het touw (ong. 1,1 meter) dus niet vast. 


Versier je pagina's naar eigen smaak. De M&M kaartjes bevestigde ik met dimensionals om wat diepte te creëren.De kindjes op de foto's zijn mijn zoon en dochter toen ze respectievelijk bijna 1 en 4 jaar waren. Zijn ze niet schattig? (-;Tot slot kun je nog allerlei tags invoegen en sluit je heb boekje met een mooie strik in het touw. Uiteraard kun je dit boekje in allerlei thema's maken. De basis is een snel en eenvoudig ontwerp.Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Gebruik je eigen creativiteit om er je eigen draai aan te geven. Veel plezier en succes ermee!4 opmerkingen:

Jantine zei

Hij is zo leuk! Ik ben er alleen nog helemaal niet toe gekomen om m af te maken...
Komt nog een keer 😳
Groetjes
Jantine

Anita zei

Gaaf boekje! Bedankt voor de beschrijving. Ik ga hem ook eens maken! 👍

Je@net zei

Ziet er super gaaf uit, Margriet.
En ook een heel duidelijke uitleg. Bedankt!

Helen zei

Hij is echt keileuk, maar ook hier ligt hij nog te wachten om af te maken. Komt vast goed ergens in 2018. Bedankt voor de gezellige middag toen. xx

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...