Pagina's

zondag 23 februari 2014

Please

21-2-2014 Zomaar een werkdag.....07.30 uur. Ik schrik wakker. Ik ben de wekker vergeten te zetten. (Niet dat dat iets uitmaakt, ik sta toch nooit op als de wekker gaat.) Pfieuw....kom ik goed weg.....07.30 uur, kan nog even blijven liggen.07.40 uur. Telefoon aan. Wat what's apps van de vorige avond beantwoorden.07.50 uur. Chips! Al 07.50 uur? Nu toch echt opstaan! De tijd dat ik in 5 minuten klaar was is al jaren voorbij. Nu moet mijn gezicht eerst nog kunstmatig uit de plooi en in model gebracht worden. Wat zal ik eens aandoen vandaag? Het wordt een oud-roze shabby Please jeans met knopen en een laag kruis. Zo eentje waar je in kunt wonen en die ik in 4 verschillende kleuren heb.08.10 uur. 2 boterhammen vanuit de diepvries in de magnetron. Hup, hup, hup. Voorpagina krant lezen. Voor thee heb ik geen tijd meer, die pak ik op het werk wel.08.20 uur. In de auto achteruit de oprit af.... Zie ik de poes heel zielig op de oprit zitten kijken...... Dilemma..... Ze kijkt me zielig aan, zoals alleen poezen zielig kunnen kijken..... Nou vooruit dan! Auto terug de oprit op en poes naar binnen.08.29 uur. Yes! Ik heb het weer gehaald. (-:08.30 uur. Goeiesmorges! Eerst een bakkie thee en dan aan de arbeid. Voicemail afluisteren, afspraken maken en verzetten, telefoon aannemen, belletje naar de zorgverzekeraar, onaangename taak patiënt in te  lichten dat behandelingen onder eigen risico vallen en ja, dat wij het ook zo krom als een banaan vinden, maar dat wij de wet niet gemaakt hebben anders-zouden-we-het-wel-anders-doen-meneer-Rutte, mailtjes afhandelen, een creditnota maken, patiënten aan de balie te woord staan, een herinnering versturen, gegevens opvragen etc. etc.11.30 uur. De vrouw van de baas komt binnen. "Hé" zegt ze "zo'n broek heb ik ook. Ik kan er maar niet aan wennen. Het is net alsof ik er een piemel in heb." "Mmmmhhh", ik kijk eens bedenkelijk naar beneden en zeg "ja, dat heb ik ook".Maar dan zegt ze "ja en door die zakken heb ik er wel zoooooo'n dikke kont in."Shit, dat kan toch niet waar zijn? Ik draai me naar haar om en vraag verontrustend of dat bij mij ook het geval is?Hetgeen ze zonder enige vorm van twijfel bevestigt......!!!


Welja zeg! Zo kan ie wel weer! Gelukkig heeft ze meer verstand van verzekeringen, maar mijn zelfvertrouwen heeft toch een klein deukje opgelopen.{verder is ze heel aardig hoor}12.30 uur. Eigenlijk ben ik afgewerkt, maar zoals zo vaak klets ik gezellig nog even bij tijdens de lunchpauze van de anderen en doe ik nog wat laatste klusjes.13.25 uur. Voor ik vertrek spoel ik nog even snel het koffie-apparaat in de wachtkamer door, tap nog een Latte Machiato-tje en als ik alles heb afgesloten en richting de uitgang loop, vraagt een patiënt vanuit de wachtkamer "zo, weekend?".En ik zeg met een lach "ja, daar ben ik wel aan toe!"Waarop een andere patiënt zegt "Ja, ik zie het aan je!"Please zeg?!?!?! Ik dacht dat ik mijn portie complimentjes vanochtend al wel had gehad!!!  ((-;


Met een lach op mijn gezicht en een Latte Machiato in de hand loop ik de zon en het weekend tegemoet.


Wat een heerlijke dag!
7 opmerkingen:

Judith zei

Wat een dag, zeg! Gaat het weer een beetje, Margriet?
Misschien is het wel een weekend van de complimenten?
Nou, ik zat gisteren op een verjaardag. Komt leeftijd ter sprake (ach, ja, laten we het daar even over hebben). De moeder naast mij vertelt dat ze twee jaar jonger is dan ik. Zo, dat is jong, zeg ik. 'Maar', zo haar antwoord, 'ik heb, net als JIJ, last van diepe rimpels rondom mijn ogen en mond'.
Hoezo deuk in je zelfvertrouwen...

Zaanse Zolder zei

Ik las in mijn agenda dat het op 1 maart (volgende week dus) nationale complimentendag is. Die dames waren dus alvast aan het oefenen voor het echte werk, er moet nog wat aan geschaafd worden denk ik.

Miranda Mols Stampin Utopia zei

oehoeoeoeohoeoeo, ojee, wat heb ik hier zitten lachen en proesten. Sorry. maar leed van anderen is zo leuk. Maar hee, ik heb natuurlijk heel intiem (en dat bedoel ik niet raar mensen) een kamer met je gedeeld. En ik kan je ronduit zeggen, dat je geen dik achterwerk hebt en dat ook in die broek je achterwerk niet dik lijkt (anders had ik dat wel al gezegd natuurlijk)Die broek staat je goed hoor, past ook helemaal bij je. Dus gewoon die broek aan billen naar achteren, piemel naar voren en gaan!

Colien zei

Ben je nou gewoon aan het vissen naar complimentjes met dit blogbericht?? :P
Grappig weer om te lezen hoe jouw dag verloopt, je kan het smakelijk 'vertellen'!
grtz.Colien

Clarle van der Lugt zei

Je bent gewoon een mooi wijf,ze zijn gewoon jaloers.

aanshobbyd zei

hihi moest wel lachen omje verhaaltje,
Ik vind je broek prachtig mooi model heb ff op de site gekeken!

Unknown zei

Haha die Margriet. Wat ben je toch een muts. Die broek kan je prima hebben hoor. Heerlijk om zo'n verhaal te lezen. Ik denk altijd dat ik de enige ben die wel eens onzeker is.
Liefs Angelique

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...