Pagina's

woensdag 23 oktober 2013

Something old - something newEen paar jaar geleden bedacht ik dat mijn leven niet compleet was zonder een OUDE letterbak.....Maar ja, hoe kom je daaraan? Bij de Action verkopen ze alleen nieuwe oude. Daarom plaatste ik een advertentietje in de rubriek Vraag en Aanbod van de plaatselijke krant en waarachtig.....er kwamen een aantal reacties op! Ik krijg spontaan weer een smile van oor tot oor als ik daaraan terugdenk. En op een mooie zomerdag maakte ik een tochtje door de Kempen en haalde bij de meest uiteenlopende huizen (van oude boerderij tot rijtjeswoning) een gratis exemplaar op. De ene wat mooier dan de ander, maar ik was met allemaal even blij en zag tal van mogelijkheden.Thuisgekomen snapte ik echt niet hoe ik in hemelsnaam ooit zonder had gekund!! Zooooo mooooooi!!{Mijn man dacht daar anders over, maar hij is dan ook een man, die snappen dat niet} Eerst stonden ze een tijdje in de schuur en vervolgens belandden ze op het zoldertje van de schuur.....{Naast de houten appelkistjes, maar dat terzijde}En zoals wel vaker het geval is bij mij duurde het een paar jaar even voordat ik er echt een bestemming voor had. Maar vorige week wist ik het ineens! Eureka!Een kerstbak waar ik mooi geordend uit kan werken en niet alles af hoef te zoeken naar een bijpassend lintje, knoopje, speldje etc. Werkt lekker hoor, ik kan het aanbevelen. En hartstikke fijn om al je mooie spulletjes eens door je handen te laten gaan en netjes op te bergen. Haast een therapeutisch werkje.
Voor de fun en voor het nageslacht heb ik er bijgezet wat er in zit / waar het allemaal vandaan komt.Ik bedoel, je kunt je maar ergens mee bezig houden toch? Ik had ook postzegels of sigarenbandjes kunnen verzamelen.(Oeps, over sigaren gesproken......naast de letterbakken en appelkistjes heb ik geloof ik ook nog ergens een verzameling sigarenkistjes staan.....)

Sommige dingen heb ik al jaren liggen, daar heb ik dan ook "oud" achtergezet. Dan weet je dat hè.Kerstgroen en -rood bij elkaar. En zilver en wit. (Voor degene met een zwart/wit beeldscherm)
Het duurde wel ff voor ik klaar was, maar ik heb ook heel wat dan heb je ook wat! (-:En mocht jij nou ook belangstelling hebben voor zo'n oude letterbak; ik ga er binnenkort eentje weggeven. Houd mijn blog maar in de gaten.
 
 14 opmerkingen:

Clarle van der Lugt zei

Geweldig wat ziet dat er gezellig uit.

Colien zei

Gaaf! Ben ook nog steeds blij met mijn letterbak boven mijn knutseltafel. Daar staan ook allerlei gebruiksmaterialen in. Heb nog een kleinere gemaakt als voorbeeld voor de workshop, maar daar heb ik nog ff geen plaatsje voor...
grtz.Colien

Helen zei

Wat een geweldig gaaf idee; echt super gedaan. En al die leuke spulletjes....... Zucht
Groetjes Helen

Unknown zei

Ooohhhhhh Margriet, wat heb je dit super gaaf gedaan zeg! Daar word ik nou super vrolijk van! Ik had vroeger op mijn kamer ook zo'n letterbak met allemaal miniatuur parfumflesjes die ik destijds spaarde. Maar wat jij er nu mee gedaan hebt is echt cool. Bedankt voor deze tip. Ik ga zeker ook zoiets maken.
Liefs Angelique

marlies zei

wauw, wat ziet dat er super uit zeg ! heerlijk !zo opgeruimd gevoel geeft het !

jackelien zei

Hoi.
Wat een leuk iree zeg. Zo zie je tenminste wat je hebt.
Gr Jackelien

jackelien zei

Idee hihi.

Miranda V zei

Ik ben net zo een type, haha. Heerlijk om alles gesorteerd en geordend te hebben. Hartstikke leuk en praktisch, hoe fijn is dat! En dan ook nog even 'labelen', dat maakt het helemaal af. Mooie gevulde bak is het zo geworden.

Gewoon Elise zei

Leuk en vooral handig!!

Hier wacht nog een oude letterbak op wat verf, daar gaan alle mini-poppetjes van mijn jongste straks in!

anja curvers zei

Wow mooie gevulde bak hoor heel erg gaaf.

Marianne Schut zei

Wauw wat gaaf Margriet! Super mooi gedaan en wat handig! Heerlijk om alleen al naar te kijken. Ook erg leuk zoals je alles ook nog even omschreven hebt, hihi! Liefs Marianne

Zaanse Zolder zei

Geweldig ! en super handig dus ook!
Ik had vroeger ook een letterbak als deze :-)

Lees mijn blog eens zei

Dat ziet er super uit!! Geloof wel dat je daar even mee bezig bent geweest

Unknown zei

Wat een ontzettend gaaf idee!! Dat is echt een uitkomst, zoiets wil ik ook nog wel. Ik ga je blog dan ook maar extra goed in de gaten houden ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...