Pagina's

zondag 31 januari 2010

nieuwe lo, digi-tickets en digi-barcodes + sneakpeeks

Allereerst een layout van onze Ivy. Foto is gemaakt in de meivakantie in Italië. Vandaar de titel "la vita è bella" (het leven is mooi).


Tjonge, ik geloof niet dat deze puber ook maar half in de gaten heeft hoe goed dat ze het heeft. (-;


Nog 2 weekjes en dan barst het carnaval hier in het zuiden des lands weer los!! Ik heb er zin in! En waar ik al weken aan denken ben over leuke Paasspreuken, schud ik de carnavalskreten zonder problemen uit mijn mouw.... Hou zou dat nou komen? (-;

Voor de liefhebbers dus wat barcodes met carnavalsteksten:


Deze 15 barcodes zijn 4 cm breed en 2,2 cm hoog en zijn verkrijgbaar in mijn webwinkeltje voor de prijs van 2 euro. Uiteraard kunnen ze weer vergroot of verkleind worden in bijv. Word.

Verder heb ik ook nog 15 algemene tickets met symbolen gemaakt.
Deze 15 tickets zijn 4,4 cm breed en 1,9 cm hoog en kunnen ook weer vergroot of verkleind worden. Vanaf nu verkrijgbaar in mijn webwinkeltje voor de prijs van 2 euro.

Ook ben ik leuke paasstempeltjes aan het maken. Ben al in een vergevorderd stadium en ik hoop ze deze week in mijn winkeltje te plaatsen. Heb er zelfs al een voorbeeldkaartje mee gemaakt! Ja, ik ben goed bezig, al zeg ik het zelf ((-; Hier alvast een sneakpeek:


En last but not least ben ik bezig met de productie van vrolijke lentestempels. En, je zult het niet geloven, ook hier heb ik al een kaartje van klaar.


Heb jij ook zo'n zin in de lente? Houd dan mijn blog in de gaten voor lekker veel inspiratie!

Fijne week toegewenst!

dinsdag 26 januari 2010

Waarom?

Ik weet het, ik weet het, de schets van deze layout heb ik al minstens 5 keer gebruikt, maar ik blijf hem leuk vinden. Hij werkt zo gemakkelijk en het is helemaal fijn dat je er zoveel tekst bij kan plaatsen. Bovendien geeft het een soort van rust als er regelmatig dezelfde layouts in een album voorbijkomen.

De layout gaat over Jorg, bijna 4 jaar die naar de Basisschool moet. Ik zeg moet, want Jorg wilde namelijk heeeeeeeeelemaal niet naar de Basisschool gaan!


Toevallig kwam de schoolfotograaf langs op de laatste dag dat Jorg op de peuterspeelzaal zat en Jorg was NIET blij. Hij wilde namelijk 1) helemaal niet op de foto 2) geen kroon op (en eigenlijk ook die stomme ketting niet) en 3) niet naar de basisschool! Waar bijna elk ander kind niet kan wachten om naar 'De Grote School' te gaan, vroeg Jorg aan mij "mama, waarom kan ik niet op 't Slotje blijven?"

(note: was zoooo zielig; Jorg in tranen, moeder bijna ook in tranen.)

We waren al eens gaan kijken naar zijn nieuwe klas en juf. Jorg kende zijn nieuwe juf natuurlijk al van Ivy en ook het klaslokaal was hem bekend. Maar hij wilde percé niet naar binnen gaan. Hij liep weg en riep hard door de gang "ik zeg toch, ik héb het hier al gezien!!". Hij riep zo hard dat zelfs meester Leo uit zijn lokaal kwam en verbaasd vroeg "van wie is er dat één?"

Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Vanaf de 1e schooldat heeft Jorg zich bij 'zijn lot' neergelegd en is hij zonder problemen naar school gegaan.

SAY FREEZE!

Sindskort ben ik lid van het gezellige Scrapotheekforum en daar wordt een wedstrijd gehouden met als opdracht: scrap een layout n.a.v. onderstaande schets, met een winterse foto en met niet-winterse kleuren.
Ik vond het een erg leuke opdracht en dacht 'laat ik even meedoen'. De schets vond ik gemakkelijk om mee te werken, maar toen kwam het; pffffffffffff, wat vielen die 'niet-winterse kleuren' tegen!! Na een avondje stoeien met papier is dit het geworden:


En ik moet zeggen dat ik er erg heppie mee ben. (En misschien nog wel heppier met het feit dat ik weer wat oud papier heb weggewerkt.)


De Winter Wonderland stempel" is, samen met 4 andere winterse stempels, nog tot 19-3 (het begin van de lente) gratis te bestellen via mijn webwinkeltje.

zaterdag 23 januari 2010

LO met barcode/Nieuwe stempels/Opening webwinkel!!!

Op speciaal verzoek van Elly (die zonder twijfel in het gezelligste huis van Nederland woont) een layout met onderin een barcode uit mijn serie barcode stempels. ((-;


Het leuke van digitale stempels is dat je zo groot of klein kunt maken als je zelf wilt (niet helemaal onbeperkt, want dan lever je in op de afdrukkwaliteit, maar je kunt een heel eind komen). De barcode van deze layout heb ik in Word ingevoegd. Als je vervolgens dubbelklikt op de barcode opent zich een nieuw scherm. Bij het tabblad "Grootte" kun je dan aangeven hoe breed je de stempel exact wilt hebben. In dit geval heb ik 10,1 cm aangegeven, aangezien dit de breedte van de foto van de kat is en ik de barcode er strak onder wilde hebben. Wel zorgen dat je het vinkje voor "hoogte-breedteverhouding vergrendelen" aan hebt staan, want anders vervormt de stempel.

Vandaag ben ik behoorlijk lang aan het stoeien geweest met onderstaande nieuwe Journalingcards. Persoonlijk vind ik het niet altijd mooi om een stempel in het zwart af te drukken; soms komt het te hard over, bijv. op een lief rose kaartje ofzo. Daarom heb ik een serie in de kleuren zwart/bruin/grijs gemaakt.

En een serie Blauw/Groen/Rood! Zijn ze niet vrolijk? (Let wel; de kleuren op je computerscherm kunnen afwijken van de kleuren die je printer print. Daar kan ik niets aan doen.)

Het mooie is dat de vormen allemaal onderling verwisselbaar zijn. Je kunt dus bijv. een grote zwarte vorm combineren met een kleine gestippelde rode vorm enzovoorts. Er zijn een legio aan combinaties mogelijk. Gewoon telkens opnieuw op dezelfde plaats een vorm openen in Word en opnieuw door de printer halen.

Hier een voorbeeldje:

En nog eentje:


Uiteraard kun je ook gewoon een enkele vorm als Journalingcard gebruiken. Is rustig en ook heel mooi!

Eén serie van 9 cards kost € 2,- en is verkrijgbaar in mijn.........tadaaaaaaaaaaaaa........tromgeroffel................

W-E-B-W-I-N-K-E-L-T-J-E
Jaaaaaaa, hij is in de lucht! Als je stempels wilt bestellen wil ik je vragen om dit voortaan via de webwinkel te doen, om het voor mij administratief wat te vergemakkelijken.

Ik ga proberen binnenkort nog een leuke voorbeeldkaart of -scrappagina met een nieuwe Journalingcard te maken.


donderdag 21 januari 2010

Layout Kerst 2009 + webwinkel-in-de-maak

Ik heb een rustig weekje achter de rug. Ben blij dat de drukke decembermaand voorbij is en dat de verjaardagen en feestjes van de kinderen er weer op zitten (hoe gezellig het allemaal ook is). Weer een beetje meer me-time dus. ((-:De verkoop van de digi-stempeltjes gaat ondertussen lekker door. Mede dankzij de reclame die de mega creatieve Raquel op haar blog Olliebollies heeft gemaakt. Neem eens een kijkje; ze maakt ontzettend mooie dingen!


De verkoop overtreft al mijn verwachtingen. Ik ben dan ook bezig om een webwinkeltje op te zetten om de administratie rondom het bestellen van stempels wat te vereenvoudigen. De winkel is al in een vergevorderd stadium. Mijn 1e bestelling heeft er al plaatsgevonden en alles lijkt te werken. Ik hoop de site dit weekend nog in de lucht te krijgen!Ondertussen ben ik ook nog met papier, lijm en schaar bezig geweest, want dat blijf ik toch het allerleukste vinden!


De foto is gemaakt op 2e kerstdag in onze achtertuin. De coniferen op de achtergrond heb ik eigenhandig in Photoshop omgehakt. (-:Dat was het weer voor vandaag. Mijn hoofd zit boordevol ideeën voor nieuwe layouts en digitale stempels. Het zou mooi zijn als ik er de komende dagen tijd voor vind om er wat mee te doen.


Fijn weekend toegewenst!

maandag 18 januari 2010

Digitale scrap-barcodes

Aangezien we nog steeds niet op de tennisbaan mochten, wilde ik er vanavond een productieve avond van maken. Even bij mijn moeder langs. Dan naar de bieb. Me voorbereiden op de cursus van morgen. Misschien nog een layout maken....

Maar zomaar plotseling zat ik in Photoshop. Weet ook niet hoe het kwam. Het lijkt wel of dat Photoshop-icoontje op mijn bureaublad een magnetische werking op mijn vingers heeft! En toen was het ineens 21.30 uur en was ik niet naar mijn moeder geweest, niet naar de bieb, geen boek of papier aangeraakt, maar had ik wel zomaar 15 digitale barcodes gemaakt! Huh, how about that?

Ik heb er nog geen voorbeeld meegemaakt en ik weet ook niet of er dat nog van gaat komen. Maar als ik zo al jullie creatieve uitspattingen op jullie blogs zie, weet ik zeker dat jullie ook zonder voorbeeld er wel iets mee kunnen.

De barcodes zijn standaard 4 cm breed en 2,2 cm hoog. Ze worden geleverd als JPEG-formaat in 300 ppi. Je kunt ze weer makkelijk vergroten of verkleinen in bijv. Word. De prijs is € 2,-.

Als je ze wilt bestellen dan mag je een mailtje sturen naar boto-family@planet.nl

zondag 17 januari 2010

2 layouts + open dag fotovakschool

Gisteren ben ik naar de open dag van de fotovakschool in Boxtel geweest. En OMG, dit is echt precies wat ik zoek!!

Ik zou dol-, maar dan ook dolgraag deze opleiding willen volgen! Allereerst is daar de basisopleiding, die 7 lesdagen duurt, verdeelt over 3 maanden. Wellicht is er de mogelijkheid dat ik deze over kan slaan. Tijdens de basisopleiding leer je o.a. de beginselen van Photoshop en van digitale fotografie en ik denk dat ik die t.z.t. wel onder de knie heb. Na de basisopleiding kun je de vakopleiding volgen die 30 lesdagen duurt, maar waar je naast de lesdagen nog zo'n 8-12 uur per week nodig hebt om je opdrachten te maken.....

Ik zou het echt heeeeeel graag willen gaan doen, maar de opleiding is erg prijzig en bovendien moet je ook verplicht een spiegelreflexcamera hebben, dus die kosten komen er ook nog eens bij.

Ik ga de komende maanden heel goed nadenken en kijken of ik nog ergens een potje met geld kan aanboren. Of wellicht kan ik een tijdelijke baan gaan zoeken om de opleiding te kunnen bekostigen. Ik zou er dit in ieder geval wel voor over hebben! Of ik kan natuurlijk ook heel veel stempeltjes gaan ontwerpen en verkopen. Jaaaaaa, dat is een goed idee! ((-;

Nou ja, voorlopig blijf ik er maar even over dromen. (Da's ook al leuk!) Waardoor ik meteen ook op het idee voor deze layout kwam.


Ik hoop dat Ivy haar dromen achterna jaagt en niet voor de gemakkelijkste weg kiest (zoals haar moeder toentertijd heeft gedaan), maar een opleiding gaat doen die echt bij haar past en waar ze in de toekomst veel plezier van heeft.


Ze zit nu in ieder geval lekker in haar vel op een school. Ze moet zo stilletjes aan al een richting gaan kiezen, terwijl ze eigenlijk nog helemaal geen idee heeft wat ze wil gaan doen. Moeilijk hoor, om op zo'n jonge leeftijd al te moeten kiezen! Dat zou niet moeten, vind ik.

Zoals je vast al wel begrijpt is deze schoolfoto gemaakt in de 1e klas. Eigenlijk vind ik helemaal niet mooi.... Maar ja, om nu te zeggen, ik koop de foto niet, is ook zo moeilijk hè. Ivy vind hem zelf overigens ook niet mooi.


Maar ik vind het toch wel leuk om de foto te scrappen. Ik weet zeker dat we er later om kunnen lachen. Tenminste zo gaat dat ook met mijn foto's van 25 jaar geleden.

Zo, dat was het weer voor vandaag. Bedankt voor je bezoekje en een fijne week toegewenst!

donderdag 14 januari 2010

Gephotoshopt + Valentijn-kaartje

Vorige week heb ik weer eens lekker zitten freubelen in Photoshop. Allereerst een uitnodiging voor mijn kleine grote man, die morgen alweer 11 (!) jaar wordt!

Als voetballiefhebber en fanatiek PSV-supporter moest er natuurlijk iets in clubkleuren gemaakt worden:


Verder nog wat foto's bewerkt die ik op 2e kerstdag met mijn nieuwe camera heb genomen.

Er zitten nog wel wat kleine schoonheidsfoutjes hier en daar, maar hé, een kniesoor die erop let!


Ik ben blij dat ik de cursus Photoshop heb gedaan. Het heeft me veel tijd gekost, maar ik heb er nu ontzettend veel plezier van!

Afgelopen dinsdag ben ik met een nieuwe cursus begonnen: Digitale Fotografie. En ook hier heb ik ontzettend veel zin in! Weet je, als ik nu nog moest kiezen dan was ik vroeger niet naar de MEAO gegaan maar had ik een grafische opleiding of de foto-academie gevolgd.

Maar je bent nooit te oud om te leren, dus a.s. zaterdag ga ik eens rondkijken op de open dag van de fotovakschool in Boxtel. Wie weet komt het er toch nog ooit van........

Voor de kaartenchallenge van het SA-forum heb ik nog een kaartje gemaakt. De opdracht is een pocket-kaart met het thema Valentijn. Nu wist ik gisteren nog niet eens wat een pocket-kaart was en vandaag is hij zomaar ineens al af. (-:


Papier is wederom van My Mind's Eye.


En de stempel van Margriet Creatief! ((-;


zaterdag 9 januari 2010

Mijn werkplekkie / Digi Valentijnstempels + Journalingcards

Piepel; wat is het koooouuuuud buiten!! En wat is het lekker warm binnen!!

Het is zatermiddag 4 uur als ik dit berichtje typ. Buiten sneeuwt het en giert de wind rondom het huis. Normaal gesproken zou ik op zaterdagmiddag nooit, maar dan ook nooit, aan het scrappen zijn. Op zaterdag zijn er op de een of andere manier áltijd belangrijkere dingen om te doen. Maar vandaag maak ik een uitzondering en ga ik nergens heen. Want het is zooooooo koud buiten!

Maar op mijn werkplekkie is het lekker warm. Eens was dit de garage, klein en zo vol met fietsen en spullen-die-we-nooit-gebruiken-maar-toch-ook-niet-kunnen-missen. De auto kon er van z'n lang zal ze leven niet meer in.9 jaar geleden besloten wij de garage te verbouwen tot een speel/hobby kamer. En dat was de allerbeste investering die wij in ons huis gedaan hebben.

De kindertafel en -stoeltjes zijn inmiddels verdwenen en het speelgoed waar nog mee gespeeld wordt is naar boven. Er staat nu een bankje, tv, Playstation en dvd, zodat Frank en ik voortaan niet meer pas 's-avonds na 22.30 uur aan de beurt zijn om ook eens iets op tv te mogen kijken.

Maar mijn werkplek is gebleven. En er is NIEMAND maar dan ook NIEMAND die daar verandering in brengt. Hier breng ik namelijk het liefste mijn tijd in huis door. Kan er lekker mijn spullen (lees rotzooi) laten liggen en naar buiten kijken. Waar het op dit moment heeeeeeel koud is en sneeuwt, of had ik dat al gezegd?

En ook de poes vindt dit een heerlijk plekje. Het liefst ligt ze precies dáár waar ik bezig ben. Dus of op mijn snijmat of op mijn toetsenbord of op mijn printer of op mijn cursusboek of op mijn whatever; als ik er maar mee bezig ben.


En denk nou niet "ach wat een scheetje", want dat is ze niet hoor. Ze is een vandaal 1e klas. En ook nog een dief. Want denk maar niet dat ik dit stiekem achterover gedrukte bloemetje nog ooit terug ga zien!

Maar nu wat anders. Ik liep gisteren bij ons in het centrum, waar nog hier en daar kerstverlichting hing en een verlaten boom stond, de kerstchocolade voor 50% afgeprijsd was, maar ook al weer de carnavalskleren en valentijnsartikelen hingen. Tis toch niet te geloven!?

Maar goed, ik werd wel op het idee gebracht en heb leuke Valentijnstempels gemaakt.


Het zijn 9 verschillende en de prijs is € 1,50. De stempels zijn 300 ppi en passen weer perfect in een cirkelpons van 5 cm, maar kunnen uiteraard ook groter of kleiner gemaakt worden in bijv. Word.

En vanmiddag heb ik een gezellig tasje gemaakt en meteen een stempeltje gebruikt om aan dit tasje te hangen.


Vraag me niet waar ik het patroon vandaan heb, want dat weet ik niet. Ik heb het tasje nagetekend van een tasje dat ik al had.

Het papier is van My Minds Eye, dat weet ik wel.

En de hartjes komen van de Wibra. 1 euro voor een hele zak.

En een kaartje gemaakt.


Ik had graag een hartje in het midden van een stempel geplakt, maar er stonden geen leuke geschikte teksten, helaas. Nu belanden ze i.p.v. op een kaart waarschijnlijk in mijn maag )-:Voor de niet-kaarten-makers onder ons heb ik ook nog een setje Journalingcards gemaakt.


Zoals je ziet zijn het er 8 en voor € 1 zijn ze van jou. Ze zijn gemaakt in 300 ppi en 6 cm breed en 5 cm hoog. Natuurlijk kan je ook deze stempels groter of kleiner maken in Word.

En ik heb, als-enige-lid-van-mijn-designteam, er meteen maar een layout mee gemaakt.

Ik heb dezelfde schets gebruikt als de layout van Groep 6 uit mijn vorige post. Snel en makkelijk dus weer. (-:

Vind je de stempels leuk en wil je ze graag bestellen, stuur dan een mailtje naar boto-family@planet.nl. Vermeldt aub even duidelijk om welke stempels het gaat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...