Pagina's

dinsdag 9 november 2010

December Daily

Ofwel een December Dagboek.

Het is nog lang niet af, maar ik wil het jullie alvast laten zien, want wie weet raken jullie ook enthousiast. Ik kwam op het idee via het blog van Jilli Bean Soup.

Allereerst heb ik héél goed nagedacht met welk formaat foto's ik wil gaan werken en het is 8,8 x 12,7 cm (9 x 13 analoog) geworden. Dit vind ik een mooi formaat om mee op A4 te werken.

Ik besloot om 34 pagina's te maken...Ik hoor je denken... 34? December heeft toch maar 31 dagen? Precies, maar op 3 pagina's plak ik een zelfgemaakt envelopje van 8,8 x 12,7 cm om herinneringen als verlanglijstjes, kassabonnen, theatertickets enz enz in te bewaren.

Vervolgens heb ik 34 stukken papier van 8,8 x 12,7 cm en 34 bijpassende stroken van 3,5 x 12,7 cm gesneden. De onderste hoeken van de grote stukken heb ik met een pons afgerond. Voor de stroken heb ik met niet te veel verschillende designs gewerkt om een rustig geheel te houden.


Daarna heb ik alle 34 pagina's geplakt. Met een foto als malletje heb ik alvast een zwart lijntje om het geheel getekend.Ten slotte ben ik de pagina's gaan versieren, zodat ik er in december alleen nog maar de foto's op hoef te plakken.Ik ga de foto's in zwart/wit laten afdrukken zodat ik niet voor vreemde kleurencombinaties kom te staan.

De linkerpagina heb ik standaard rechts gecentreerd en de rechterpagina standaard links en ik heb goed opgelet dat er niet hetzelfde designpapier op de linker en rechterpagina komt.


Bij elke pagina komt een rondje terug om een mooi uitgebalanceerd geheel te krijgen.Eventuele journaling ga ik er t.z.t. nog op strookjes bij plakken.
Als je op deze manier werkt is het goed te doen om in niet al te veel tijd een leuk album te maken.

De decembermaand hangt bij ons aan elkaar van feesten en partijen; naast Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaar hebben we ook nog 8 verjaardagen in de nabije familie. Aan scrap-onderwerpen dus geen gebrek!

Wordt vervolgd...


15 opmerkingen:

Marie-claire zei

Dat ziet er erg leuk uit!

Groetjes Marie-Claire

Monique zei

ohh, dit ziet er wel heel leuk uit! hmmm, ga er eens over denken... :)

Johanna zei

Slim idee om het zo aan te pakken. En het ziet er super uit, wordt vast een mooi combi met z/w foto's.
Groetjes, Johanna

Alle mooie dingen zei

dat is weer helemaal top!
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Wilma zei

Geweldig idee en het ziet er nu al super uit!!!

Holly Saveur zei

Hoi Margriet,
ik heb vandaag je blog gevonden(vai Wendy's blog ..My ordinary life) en er al een aardig tijdje rondgeneusd ...het is een hele gezellige blog met prachtige creaties ook de stempels die je ontwerpt zijn heel leuk en mooi.
(ik heb alleen een laserprinter dus uitprinten word niet echt mooi)
Jammer genoeg kan ik geen volger worden ..alleen via Feedburner of Feedblitz maar ik kom gewoon regelmatig kijken.
Groetjes Holly.

Mariska zei

Wat erg leuk!! Maar ja nu kan er maar een foto op elk papier....en ik heb er altijd heel veel...dat wordt dan dus ene collage maken:)

Alice zei

Goed bezig, dat wordt weer een leuke herinnering.

Groeten Alice

anja curvers zei

Wat ontzettend gaaf Margriet dat word vast een heel erg leuk aandenken en tja lijkt me wel wat maar die maand is zo druk weet niet hoor ook hier veel verjaardagen.

Anoniem zei

Wat een ontzettend leuk idee. Heel erg mooi. Helaas laat bij mij de tijd het niet toe...:( Jij heel veel plezier ermee.
Groetjes Esther

Anoniem zei

Ik zag dit ook bij Jillibean !! Ziet er super uit !! Ik bewaar dit idee voor volgend jaar, vrees dat ik er dit jaar niet meer aan toe kom !
Groetjes Berdien

Pien zei

Ha Margriet,
Wat een super leuk idee zeg! Ik heb al sterk de neiging om naar boven te rennen en te beginnen. Maar ja, daar moet ik eigenlijk eerst nog steeds opruimen. Mijn 'to do-list' staat ook nog propvol met prioriteiten...
zucht. zou wel n sabbatical willen.

nou ja, positieve van het verhaal is dat ik me nog lang niet hoef te vervelen. Ik voeg het idee toe aan het mapje 'inspiratie'

Groetjes!

Arianne zei

Ziet er geweldig uit!
Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Yvonne zei

Ziet er nu al leuk uit en kan dus alleen nog maar leukerder worden!

Frences zei

Wauw, wat een prachtige December Daily, ik ga er dit jaar voor het eerst ook een maken, lijkt me zo leuk om te doen!

Zie al weer zoveel leuke andere posts op je blog, ga nog even verder neuzen hoor ;)

Groetjes Frences

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...