Pagina's

woensdag 22 december 2010

Laatste kerstkaart

Hier nog een kerstkaart á la Nancy. Mijn laatste van dit jaar en misschien ook wel van de komende 50 jaar......Ik heb namelijk iets 'onaardigs' gedaan. En dat is iets wat helemaal niet in mijn aard zit...

Wij hebben namelijk besloten dat dit het laatste jaar is dat we kerstkaarten versturen. Vanaf volgend jaar geven we het geld dat we anders kwijt zijn aan kaarten en postzegels aan het goede doel.

Niet dat het me om het geld gaat, helemaal niet. Maar wel om de tijd die er in het schrijven, (maken) en versturen van kaarten gaat zitten, naar mensen die ik al tijden niet meer heb gezien, of juist in december (en zelfs met Kerstmis) wél zie en ik ook mondeling al fijne feestdagen heb toegewenst. En als ik de mensen in mijn omgeving moet geloven, ben ik blijkbaar niet de enige die er zo over denkt.....Daarom heb ik dit jaar een briefje bij onze kerstkaarten gedaan met het bovenstaande besluit en al onze lieve vrienden, familie en kennissen voor nu en in de toekomst fijne feestdagen en een gelukkig 2011 t/m 2061 toegewenst.

Liever stuur ik de mensen door het jaar heen eens een kaartje dat ik aan ze denk (kom ik meteen ook van mijn voorraad kaarten af (-;) en ach, die oude tante die nooit post krijgt blijf ik natuurlijk trouw een kerstkaartje sturen.

Wellicht stoot ik er mensen mee tegen het hoofd, dat is dan maar zo, maar ik heb ook al begripvolle reacties gehad en mensen die zeggen dat ze volgend jaar misschien hetzelfde gaan doen.

6 opmerkingen:

Guylaine Seyer zei

What a lovely card! I loooooove it

Marianne zei

dat is een mooi initiatief Margriet, en een mooie kaart ook trouwens. Ik denk dat de meeste mensen het wel grappig gaan vinden en volgend jaar pas zullen doorhebben dat je het meent ;-)

Marianne Schut zei

Hai Margriet, Nou dit laatste kerstkaartje is wel een mooitje geworden hoor! Heerlijke vrolijke kleurtjes! Ik snap jouw redenen wel hoor maar mag ik wel zeggen dat ik het wel jammer vind..jouw kerstkaartjes zijn altijd wel erg mooi!!! Maar goed, hou je tijd over voor andere mooie projectjes en dan kijk ik daar gewoon naar uit! Fijne dagen gewenst! Liefs Marianne

Wendy ten Hove zei

Hi Margriet,

Wat een leuke kaart en ik heb even lekker rond zitten neuzen, wat een leuke stijl heb je, lekker kleurrijk en vrolijk! Super!!
En die katten, ha ha, die smikkelen een eind weg zo!

Groetjes,
Wendy

Miranda zei

Ik ben het helemaal met je eens.... Alleen jij doet het en ik denk erover na... Wel slim om een briefje erbij te doen, misschien doe ik het dus volgens jaar!
Goed initiatief!!!
Mooi kaartje natuurlijk ook! :D

Anoniem zei

Zonde dat jij geen kerstkaarten meer gaat versturen. Ze zijn altijd zo mooi. Wel begrijpelijk hoor dat je geen kaartjes meer stuurt volgend jaar.
Groetjes Esther

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...